Horizon verbreden

Jaarimpressie 2019

Horizon verbreden

In drie artikelen blikt Aeres terug op 2019 vanuit de pijlers van onze kennisorganisatie: ondernemen, onderwijs en onderzoek. Het resultaat is een inspirerende jaarimpressie waarin bevlogen ambassadeurs een inkijkje geven in de maatschappelijke en urgente uitdagingen van ons groene kennisdomein. Met als afsluiter de belangrijkste kengetallen van het jaar 2019.

Ondernemen

Studenten in tractor
Yvonne de Jong (directeur Aeres Agree bv) en Marijn van der Laan (directeur ontwikkeling & innovatie) trappen af. Zij geven hun visie op ondernemerschap en laten zien wat de innovaties in de agrofoodsector betekenen voor toekomstige professionals.

Onderwijs

Sensoring tuinbouw jaarimpressie 2019

Nooit eerder hadden externe gebeurtenissen als studentendemonstraties en boerenprotesten zo direct invloed op ons onderwijs. Onderwijsbestuurders Rieke de Vlieger, Truda Kruijer en Rien Komen gaan met elkaar in gesprek over een in alle opzichten bijzonder onderwijsjaar.

Onderzoek

Glastuinbouw
In een enthousiast relaas zetten lectoren Corné Kocks, Dinand Ekkel en Frank de Jong uiteen hoe zij nu al bezig zijn met duurzame alternatieven voor de agrofoodsector en wat dit vraagt van studenten, opleiders en ondernemers.