Ondernemen

Ondernemen is kansen zien en grijpen. Het draait om initiatief, verantwoordelijkheid en resultaat: een continu proces. Aeres draagt hier aan bij door ondernemende professionals een leven lang op te leiden en te coachen. We ontwikkelen ruimte om ondernemen in de praktijk te brengen en om professionals te vormen naar hun vakgebied. Binnen Aeres vind je alle opleidingsniveaus, van praktijkonderwijs tot hbo, van commerciële cursussen tot payrolling, van verhuur van bedrijfsruimte tot praktijkfaciliteiten. Aeres heeft in totaal ruim 10.000 studenten die zich op verschillende niveaus ontwikkelen tot toekomstgerichte professionals.

Onderwijs, onderzoek en ondernemen binnen Aeres legt de basis voor een duurzame maatschappij. Bedrijven en organisaties (nationaal én internationaal) zitten te springen om talenten die verantwoord kunnen werken en groene innovatie, groene creativiteit, groene techniek en duurzaamheid vanzelfsprekend vinden. Mensen opleiden vanuit die basisgedachte is wat Aeres drijft: Talent voor groei.

Aeres Agree

Aeres Agree is dé partij voor het vinden en binden van de juiste professionals in de agrofoodsector. Of het nu gaat om werving en selectie, uitzenden, detacheren of payrolling. Aeres Agree draagt zorg voor alle personeelsvraagstukken binnen het groene domein.

Aeres bedrijvencentrum

Als kennisinstelling beschikt Aeres over verschillende gebouwen op allerlei locaties in Nederland. Soms komen we ruimte te kort, soms hebben we die over of is ruimte tijdelijk te huur. Bent u op zoek naar een kantoorruimte of evenementenlocatie? Kijk dan eens naar de verschillende inspirerende locatie via Aeres Bedrijvencentrum.

Cursuscentra

Cursuscentrum Dierverzorging is marktleider in Nederland op het gebied van dierverzorgingsopleidingen en -cursussen voor volwassenen.Cursuscentrum Agribusiness richt zich op de agrarische sector en biedt een breed pakket aan cursussen. Door de unieke samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven, hebben het cursuscentra altijd de meest actuele kennis in huis.

Praktijkcentra

Aeres biedt op vier locaties maatwerkoplossingen voor het onderwijs die continu in ontwikkeling zijn. De praktijkcentra verzorgen trainingen voor leerlingen, studenten én docenten. Daarnaast bieden ze standaardtrainingen voor individuele deelnemers en praktijkassessments (Proeve van Bekwaamheid).

Onderzoek

Binnen Aeres doen we onderzoek om nieuwe inzichten te verwerven, werkwijze te verbeteren en concrete problemen op te lossen. Hierdoor zijn onze onderzoeksresultaten direct toe te passen. We doen onderzoek binnen het onderwijs, maar ook met het bedrijfsleven. Onze lectoren hebben hierbij een belangrijke rol. Zij sturen aan, begeleiden of voeren uit. Zowel de studenten van Groenhorst (per augustus Aeres Mbo en Aeres Vbmo) als van Aeres Hogeschool zijn direct betrokken bij het onderzoek. 

Stageplaatsen 

Voor meer informatie over vmbo en mbo-stageplaatsen kunt u terecht bij Groenhorst vmbo en mbo. Hbo-stageplaatsen kunnen aangemeld worden via Aeres Hogeschool. De stagecoördinator en de studenten worden over de aangemelde stageplaats geïnformeerd.