PRO-leerlingen Emmeloord poten bloembollen voor de Floriade 2022

Leerlingen praktijkonderwijs Emmeloord poten bloembollen op het Floriadeterrein

Date

Wie volgend voorjaar de Floriade in Almere gaat bezoeken, moet zeker even gaan kijken bij kavel 57. De donkerblauwe prairielelie ‘Camassia quamash Blue Melody' die daar dan weelderig bloeit, is vorige week gepoot door zestien leerlingen uit de middenbouwgroep (14-15 jaar) van Aeres Praktijkonderwijs Emmeloord.

Op het hele Floriadeterrein gaan zo’n vier miljoen bloembollen de grond in. Daar zijn veel handjes bij nodig en daarom benaderde de Floriade-organisatie verschillende groenscholen uit de wijde omgeving, waaronder het praktijkonderwijs uit Emmeloord.

Leerlingen praktijkonderwijs Emmeloord aan het werk op de Floriade

Een leuke dag

De vakdocenten Groen Adelheid Bekhof en Pieter de Jonge namen de uitnodiging aan en maakten er met hun klas een leuke dag van. Pieter: “De ontvangst was super verzorgd en begon met een mooie presentatie over wereldtuinbouwtentoonstelling en wat daar van april tot en met oktober 2022 allemaal te zien is. Dat was nieuw voor veel leerlingen. Daarna volgde de instructie voor het poten van de bloembollen en liepen we met z’n allen naar kavel 57. Daar lagen de bloembollen al klaar, inclusief een kniematje en een schepje. Na ongeveer 1,5 uur hard werken, sloten we de dag af met een heerlijke lunch.”

Leerlingen praktijkonderwijs Emmeloord krijgen instructie op de Floriade

Resultaat zien

Pieter vermoedt dat er enkele honderden bloembollen in de grond zijn gegaan. Hij is zeker van plan om volgend voorjaar met dezelfde groep leerlingen de Floriade te bezoeken. “Het was leuk om te helpen, maar het resultaat willen we natuurlijk ook zien.”

Bloembol klaar om gepoot te worden

Educatief Programma Floriade

Aeres ontwikkelt het Educatief Programma Floriade voor jongeren van 12 – 20 jaar. Het programma is gebaseerd op de subthema’s van de Floriade 2022: groen, voeding, gezondheid en energie en is beschikbaar voor alle vormen van voortgezet onderwijs, het middelbaar en hoger beroepsonderwijs.