Focus op kwaliteit leidt tot erkenning

De keuzegidsen strooien in 2018 ruim met waarderingen voor Aeresopleidingen. Ook het lage werkloosheidspercentage onder afgestudeerde studenten van Aeres Hogeschool draagt bij aan de goede resultaten. Dat is met 1,2% zeer laag.  
Een greep uit de verschillende gidsen leert dat studenten van de studie European Food Business van  Aeres Hogeschool Almere in 2018 erg tevreden zijn over de inhoud van hun studie. De studenten gaven hun beoordeling in de nationale Keuzegids hbo en hun studie kreeg het predicaat Topopleiding. De studenten beoordeelden in de Keuzegids ook hun docenten en de manier waarop ze hun opleiding ervaren als voorbereiding op een loopbaan. Bij de onderdelen ‘betrokkenheid’ en ‘kennis over de beroepspraktijk’ scoren deze docenten vaak hoger dan het landelijk gemiddelde. 

Bovengemiddelde score

De studenten zelf zijn vooral tevreden over de aansluiting bij actuele ontwikkelingen en de stimulerende inhoud van de opleidingen. Volgens een tevreden Wil Bekkering, de directeur van Aeres Hogeschool Almere, biedt haar school topkwaliteit. In Dronten kreeg de opleiding Tuin- en akkerbouw van de Aeres Hogeschool het predicaat Topopleiding. De praktijkgerichtheid en het contact met het werkveld kregen een uitstekende score. Rieke de Vlieger, de directeur van Aeres Hogeschool Dronten is blij dat de opleiding op vrijwel alle thema’s bovengemiddeld scoort.

Baangarantie

De HBO-Monitor meldt dat er veel vraag is naar vakdocenten in het beroepsonderwijs en in de agribusiness. Dat blijkt uit het feit dat studenten vaak al tijdens hun laatste studiejaar door toekomstige werkgevers worden benaderd. Vooral de tuinbouw en de varkens- en pluimveehouderij zitten te springen om groene hbo’ers. Afgestudeerde docenten vinden zelfs nog sneller een baan op niveau; 95% van hen heeft binnen drie maanden een baan. 

Aeres MBO onafgebroken in top 3 van Keuzegids mbo

Megatrots

Volgens de HBO-monitor 2018 is de aansluiting tussen opleiding en werk bij Aeres Hogeschool het beste van alle groene hogescholen. De tevredenheidsscore van de studenten is maar liefst 86%. De Keuzegids Masters riep de deeltijd masteropleiding Leren en Innoveren van Aeres Hogeschool Wageningen voor de vijfde keer op rij uit tot Topopleiding. De opleiding is daarmee de absolute topper onder de masters op het gebied van onderwijsvernieuwing en -management. Opleidingsmanager Lia Spreeuwenberg is tevreden met het succes en megatrots op het resultaat dat zij en haar team hebben neergezet.

Goede resultaten Aeres MBO

Ook de mbo-opleidingen van Aeres scoren in 2018 goed. De Keuzegids mbo 2019 noemt Aeres MBO het beste agrarische opleidingscentrum (AOC) van Nederland. Aeres MBO behaalde met 66,5 punten de eerste plaats. Sinds het verschijnen van de keuzegids in 2010 staat Aeres MBO onafgebroken in de Top 3. Algemeen directeur Truda Kruijer is blij met de waardering en trots op de medewerkers die dit resultaat hebben bereikt. Kruijer ziet het als een beloning van de constante sturing op de kwaliteit en actualiteit van het primaire proces.

15 topopleidingen

De Keuzegids mbo geeft de opleidingen Biodynamische teelt en Biodynamische veehouderij van Aeres MBO Dronten Warmonderhof met 75 punten het predicaat Topopleiding. In totaal hebben 15 opleidingen van Aeres MBO in Emmeloord, Dronten en Barneveld dit predicaat. In dit illustere rijtje voert Aeres MBO in Emmeloord de lijst aan met 9 topopleidingen. De hoge scores zijn het resultaat van goede relaties met het bedrijfsleven, actueel onderwijs, hoge percentages geslaagden, een hoge doorstroom tijdens de opleidingen (met weinig zittenblijvers), een prettig schoolklimaat en voldoende goede stageplekken.