Jonge Boeren Verkiezingsdebat 2023 bij Aeres Hogeschool Dronten

Verkiezingskoorts barst los bij Aeres Hogeschool Dronten

Date

Twee dagen voor de landelijke Tweede Kamerverkiezingen barst op 20 november de verkiezingskoorts los bij Aeres Hogeschool Dronten, waar in samenwerking met NAJK en Nieuwe Oogst het Jonge Boeren Verkiezingsdebat plaatsvindt. In het debat staat de toekomst van de agrarische sector en de positie van jonge agrariƫrs centraal.

Volg het debat live mee

De groene wereld van agro, food en leefomgeving staat voor grote uitdagingen. Centraal in dit verkiezingsdebat staat de positie van de nieuwe generatie boeren en tuinders in tal van vraagstukken die de sector raken. Aeres Hogeschool Dronten is al 65 jaar dé hogeschoolfaculteit voor studenten met passie voor ondernemen, bedrijfskunde, dier en voedsel.

Met politici in gesprek

Samen met leden van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) gaan de Aeres-studenten in gesprek met verschillende leden van de Tweede Kamer over onder andere verdienvermogen, ruimtelijke ordening en beschikbaarheid van grond en bedrijfsovername. De deelname van de Tweede Kamerleden Eline Vedder (CDA), Tjeerd de Groot (D66) en Harm Holman (NSC) is bevestigd. De volledige lijst met politici die deelnemen, wordt op een later moment bekendgemaakt.

Het debat terugkijken?

Via deze link kun je het debat terugkijken (vanaf 45:00).