Intentieverklaring nieuwbouw Aeres MBO Ede op het World Food Center

Duurzaam onderwijsgebouw Aeres MBO Ede op het World Food Center stap dichterbij

Date

Afgelopen week hebben Stichting Aeres Groep en WFC Development BV een intentieovereenkomst getekend voor de bouw van een nieuw onderwijsgebouw voor Aeres MBO Ede op het World Food Center. Deze zet markeert een belangrijke stap richting de toekomst, waarbij onderwijs, bedrijfsleven en kennispartners samenkomen in een dynamische omgeving.

Innovaties stimuleren voor de voedselvraagstukken van morgen

Aeres MBO Ede wil in het nieuwe gebouw onderwijs verzorgen binnen de domeinen ‘voeding en gezondheid’ en ‘klimaat en natuur’. Belangrijke opleidingen zijn ‘Toegepaste Biologie’, ‘Voeding en Leefstijl Adviseur’ en mogelijk nog nieuw te ontwikkelen opleidingen. De beoogde plek van de nieuwe onderwijslocatie is achter de monumentale Frisokazerne op het WFC-terrein, op steenworp afstand van NS station Ede-Wageningen. De komende maanden werken de partijen toe naar een definitieve overeenkomst voor de ontwikkeling.

Onthulling bouwbord nieuwbord Aeres MBO Ede

De onderwijsgroep Aeres neemt hiermee het voortouw in het vormen van een regionaal Centrum voor Innovatie en Beroepsonderwijs (CIB). Het is dan ook de bedoeling dat het gebouw zo wordt ingericht dat er een optimaal klimaat ontstaat voor samenwerking; tussen studenten en tussen school, bedrijfsleven en kennispartners. Dit zal leidend zijn bij het ontwerp van de nieuwe locatie.

Win-winsituatie

Volgens Rien Komen, vice-voorzitter van het college van bestuur van Aeres groep, staat de onderwijsinstelling bekend om haar hybride onderwijsmodel, waarbij leren zowel in de school als in de beroepspraktijk plaatsvindt. “Het nieuwe onderwijsgebouw op het WFC biedt een ideale omgeving om dit model verder uit te bouwen. De samenwerking met startups, scale-ups en gevestigde ondernemingen in de sectoren food, duurzaamheid en leefomgeving op het WFC-terrein creëert een win-win situatie voor zowel de beroepspraktijk als de studenten.” Ook voor de ontwikkelcombinatie WFC Development BV is de intentie van Aeres goed nieuws. “Deze stap geeft een impuls aan de ontwikkeling van de nieuwe kantoren en laboratoria in het gebied en wij hopen nog veel meer bedrijven en instellingen te verwelkomen met een prachtig nieuw gebouw”, aldus accountmanager Louis de Boer.

Louis de Boer en Rien Komen
Louis de Boer (l) en Rien Komen schudden de hand na ondertekening van de intentieverklaring.

Ruimte voor innovatie

Wethouder Leon Meijer van de gemeente Ede is verheugd met de ambities van Aeres. “Als gemeente hebben we een verantwoordelijkheid voor de gezondheid van onze inwoners. In Ede voelen we die verantwoordelijkheid en werken we onder andere aan de ontwikkeling van het World Food Center. Daarin stimuleren we bedrijven, kennisinstellingen en onderwijs om samen te werken. De komst van Aeres MBO past daar uitstekend bij.”

Over het World Food Center

Het 28 hectare tellende World Food Center-terrein wordt ontwikkeld tot de nieuw food-hotspot van Nederland. Het wordt een levendig stadsdeel van Ede waar naast woningen en een Food Experience ook veel ruimte is voor innovatieve bedrijven en andere organisaties om zich te vestigen. Nu al zijn er ruim 50 organisaties gevestigd, grotendeels in of gerelateerd aan food, agro, duurzaamheid en leefomgeving. 

Bij de ontwikkeling van het World Food Center-terrein werkt de gemeente Ede, als grondeigenaar, samen met ontwikkelaar World Food Center Development BV. Dit is een samenwerkingsverband van BPD (Bouwfonds Property Development), Van Wijnen Groep N.V. en Green Real Estate B.V.