50 jaar Aeres Training Centre International

Aeres Training Centre International viert 50 jaar internationaal onderwijs in Barneveld

Date

Aeres Training Centre International (ATCI) bestaat 50 jaar! Ooit begonnen als ‘Praktijkschool Barneveld’ is ATCI uitgegroeid tot een toonaangevend internationaal trainingscentrum waar studenten vanuit de hele wereld vaktrainingen volgen op het gebied van pluimveehouderij, varkenshouderij, veehouderij, voerproductie en insectenkweek.

Webinar op 23 november met (inter)nationale sprekers

Op 23 november viert ATCI het jubileum met een webinar rondom het thema ‘Transitie naar een toekomstbestendige dierlijke eiwitvoorziening in Afrika’. Verschillende (inter)nationale sprekers werken mee aan het webinar, dat gratis te volgen is. Meld je alvast aan via deze link.

ATCI logo 50 jaar

Praktisch leren door te doen

ATCI verzorgt toonaangevend onderwijs dat zich kenmerkt door ‘leren door te doen’. Een praktische aanpak dus, die complexe zaken behapbaar maakt. ATCI combineert pragmatische, praktijkgerichte training met gedegen theorie. Studenten ontwikkelen hun praktische vaardigheden en versterken hun communicatie-, presentatie- en schrijfvaardigheden.

Oefenen in een echte werkomgeving

Internationale studenten leren door hun ervaringen en krijgen de kans om dingen uit te proberen in een echte werkomgeving. ATCI biedt studenten een grote verscheidenheid aan trainingsfaciliteiten, zoals het Pluimvee Innovatie Lab (PIL) met duizend leghennen en duizend vleeskuikens, en de voerfabriek op de campus bij Aeres MBO Barneveld. Ook de maalderij is een bijzondere trainingsfaciliteit. In kleine groepen leren studenten hier meer over de verschillende stappen in het maalderij proces en doen ze ervaring op als moderne procesoperator. Daarnaast volgen studenten ook onderwijs op aangrenzende trainingsboerderijen.

Jong geleerd...

De leeftijd van de  studenten varieert tussen de 25 en 60 jaar. Hoewel mensen nooit te oud zijn om te leren, is jong zijn een groot voordeel. Het principe van ATCI is gebaseerd op het feit dat studenten terugkeren naar hun thuisland en daar anderen opleiden. Dus hoe jonger studenten zijn, hoe meer mensen ze kunnen trainen.
Omdat niet iedereen de mogelijkheid krijgt om de opleiding bij ATCI Barneveld te volgen, ontwikkelt en verzorgt Aeres TCI ook trainingen op maat in landen over de hele wereld maar ook voor bedrijven in Nederland.

ATCI door de jaren heen

Benieuwd hoe ATCI door de jaren heen uitgroeide tot een toonaangevend internationaal trainingscentrum? Ontdek in deze digitale tijdlijn.

50 jaar ATCI pluimvee

50 jaar ATCI eieren

50 jaar ATCI hoofdbeeld
Een kiekje uit de oude doos. Aziatische studenten poseren voor kasteel De Schaffelaar in Barneveld.