Samenwerking Aeres BomenCampus

Aeres en BomenCampus leiden toekomstige boomexperts op

Date

Nu de officiële samenwerkingsovereenkomst is getekend, starten achttien trainees na de zomer met het tweejarige traineeship 'Bomen in Stedelijke Omgeving'. In de afgelopen anderhalf jaar ontwikkelden Aeres MBO Almere en BomenCampus dit traineeship, dat zowel bedoeld is voor jonge mbo-ers als voor werkenden die een carrièreswitch willen maken in het (stads)groen.

Het betaalde fulltime traineeship start met vier intensieve opleidingsmaanden bij Aeres MBO Almere. In die vier maanden wordt de basis gelegd voor een loopbaan als boomexpert in de stedelijke omgeving. Daarna gaan de trainees aan de slag bij een van de geselecteerde leerwerkbedrijven, waar ze het vak leren van ervaren professionals. In deze periode komen de trainees nog één dag per twee weken bij elkaar in Almere, waar ze verder worden opgeleid en getraind. Na succesvolle afronding van het  traject ontvangen de aankomend professionals een officieel diploma op mbo niveau 4. Als beginnend boominspecteur, boombeheerder of boomadviseur kunnen ze aan de slag in het bomenvak.

Eerste resultaat van samenwerking

Het traineeship is het eerste resultaat van de samenwerking tussen Aeres MBO Almere en BomenCampus. Een samenwerking met een gezamenlijk doel: het opleiden van toekomstige boomexperts, die de kennis en vaardigheden beheersen die het vakgebied van hen vraagt – nu én in de toekomst. Aeres en BomenCampus delen dezelfde waarden: ondernemend, met focus op duurzaamheid, aansluiting op het werkveld en veel oog voor de praktijk.

Samenwerking BomenCampus bekrachtigd
Aeres collegevoorzitter Bastiaan Pellikaan (l) en Leon Spek, directeur BomenCampus,bekrachtigen hun samenwerking.