RIF-subsidie Van Dieren Ontdekpark

RIF-subsidie brengt ontwikkeling Van Dieren Ontdekpark dichterbij

Date

Aeres MBO Barneveld heeft de aangevraagde RIF-subsidie ten behoeve van de plannen voor de ontwikkeling van een dierenontdekpark toegewezen gekregen. De aanvraag betreft een Publiek Private Samenwerking in samenwerking met 34 partners en organisaties uit de diersector. Deze partners dragen bij aan het ontwikkelen van de praktijkleeromgeving om professionele sociale en communicatieve vaardigheden van studenten tot een hoger niveau te brengen.

Het Regionaal Investeringsfonds mbo (RIF) stimuleert de samenwerking tussen scholen, de publieke sector en het bedrijfsleven. Het doel van het fonds is om mbo-studenten nog beter voor te bereiden op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt, door hen al tijdens hun studie te laten werken met state of the art-technieken en -methoden. Met de subsidiegelden kan Aeres MBO Barneveld de komende vier jaar werken aan de onderwijsontwikkeling die nodig is om studenten optimaal voor te bereiden op het werken in de dynamische dierensector, aan de hand van de vraag vanuit het werkveld.

Belevingspark

Aeres MBO Barneveld biedt diergerelateerde opleidingen en werkt ondertussen verder aan een nieuw onderwijsconcept in de vorm van Van Dieren Ontdekpark: een uniek ontdekpark waar publiek van alles kan leren over dieren. Het wordt een belevingspark met inspirerende en educatieve omgevingen. Bezoekers worden aan het denken gezet over hoe wij mensen dieren zien en hoe we met ze omgaan.

Studenten ontwikkelen softskills

Voor de studenten van Aeres MBO Barneveld heeft dit park een enorme meerwaarde: de professionals in opleiding gaan vaardigheden (softskills) ontwikkelen in een levensechte, veilige leeromgeving. Niet alleen de theorie over dieren, maar ook vaardigheden als omgaan met kritische vragen en opmerkingen, iemand gastvrij ontvangen, goed adviseren, een professionele houding aannemen en klantgerichtheid zijn belangrijk als studenten na hun opleiding aan het werk gaan. In het ontdekpark worden straks al deze vaardigheden geoefend met echte bezoekers. Voor wie niet kan wachten is het op aanvraag nu al mogelijk om een bezoek te reserveren.