Hoe goed ken jij de werelden van Aeres?

Date

Weet jij wat de meest gekozen mbo-opleiding is van Aeres en Nordwin College? Hoeveel internationale foodopleidingen heeft Aeres Hogeschool? Welk percentage studenten van MBO Life Sciences in Leeuwarden stroomt door naar het hbo? Hoeveel deelnemers volgen jaarlijks een cursus of training Groene Ruimte? Met andere woorden: hoe goed ken jij de werelden van Aeres? Ontdek het in zeven vernieuwde factsheets, waarvan we er hier alvast een paar uitlichten.

Factsheet Recreatiedier: met 1.690 mbo-studenten de meest gekozen opleiding

Dat is ook niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens een of meer recreatiedieren heeft. Op alle niveaus is er een breed aanbod dierverzorgingsopleidingen en beschikt Aeres over bijzondere praktijkfaciliteiten, zoals een dierenspeciaalzaak, watervogeltuin, reptielenverblijf, alpacaweide en zelfs een hulphonden huis. Ook volgen jaarlijks nog eens 1.400 mensen een cursus of training.

factsheet recreatiedier Onze wereld van veehouderij

Factsheet Veehouderij: het aantal mbo- en hbo-studenten is ongeveer gelijk

Beide opleidingsniveaus tellen elk ruim achthonderd veehouderijstudenten. Veehouderij zit verankerd in de wortels van onze organisatie. Bij verschillende lectoraten vindt praktijkgericht onderzoek plaats waarmee Aeres actief bijdraagt aan de transitie naar duurzaam produceren. Veel onderwijs en onderzoek vindt plaats op ons eigen landbouwbedrijf voor varkens, pluimvee en melkvee in Dronten (Aeres Farms) en de praktijklabs in Barneveld voor leghennen en vleeskuikens (Poultry Innovation Lab) en huisvliegen, rouwvlieglarven en meelwormen (Insect Experience Centre).

Factsheet Food: twee internationale hbo-opleidingen

Met een groeiende wereldbevolking is het een uitdaging om iedereen van voldoende en gezonde voeding te voorzien. De wereld van Food is groter dan Nederland en dat begrijpt Aeres heel goed. Naast twee internationale hbo-opleidingen (International Food Business en European Food Business) volgen veel studenten uit het mbo en het hbo internationale stages binnen en buiten Europa. Maar ook dichter bij huis gebeurt er veel. Wat dacht je van de Dutch Food Week, smaaklessen, de gezonde schoolkantine en talentlessen koken voor een minionderneming? En dan hebben we het nog niet eens over de vele onderzoeksprojecten…

 Onze wereld van Toegepaste Biologie

Factsheet Toegepaste Biologie: circa 80% van de studenten van MBO Life Sciences stroomt door naar het hbo.

Met de opleidingen voor Toegepaste Biologie dragen Aeres en Nordwin College actief bij aan een leefbare en duurzame leefomgeving voor mens en dier. Aeres-breed volgen 455 hbo-studenten deze opleiding, tegen 255 in het mbo. MBO Life Sciences in Leeuwarden leidt op voor beroepen op het gebied van food, water, milieu, laboratorium en procestechniek. Samenwerking met het bedrijfsleven is hierbij leidend.

Groene Ruimte: jaarlijks volgen ruim 1.100 deelnemers een training of cursus

In 2050 woont 80% van de mensen in steden. Met de opleidingen Groene Ruimte draagt Aeres op alle opleidingsniveaus bij aan een groene en leefbare stad. Dat doen we onder meer met keuzevakken in het vmbo en een groot opleidingsaanbod in het mbo en het hbo. Tel daarbij de ruim 1.100 deelnemers die jaarlijks een cursus of training volgen en het is duidelijk: groen leeft bij Aeres! Veel verschillende organisaties en bedrijven werken graag met Aeres samen, zoals VeluweZoom, Kenniscentrum Natuur en Leefomgeving, Staatsbosbeheer, Paleis Soestdijk, Artis, Natuurmonumenten en diverse brancheorganisaties.

Benieuwd naar deze en alle andere factsheets? Bekijk ze hier.