Nieuwbouw Almere gebouw

Aftrap Dutch Food Week 2021 bij Aeres Hogeschool Almere

Date

De feestelijke aftrap van de zevende editie van Dutch Food Week vindt zaterdag 9 oktober plaats in de groenste hogeschool van Nederland: Aeres Hogeschool Almere. Als kersverse educatiepartner is Aeres trots dit jaar gastheer te mogen zijn van dit bijzondere foodevent.

Van 9 tot en met 16 oktober bruist het in heel Nederland van de evenementen rondom het thema ‘Wat eten we?’ Voor iedereen is er iets te beleven: van jong tot oud, van professional tot geïnteresseerde, van carnivoor tot vegan.

Ontdek wat Aeres doet

Aeres neemt met verschillende activiteiten deel aan Dutch Food Week. Wil je weten wat suiker met je brein doet? Kom jammen bij Aeres Agree! Of woon een kookactie bij van vmbo-leerlingen tegen voedselverspilling. Benieuwd naar deze en andere Aeres-activiteiten? Klik op de link en lees snel meer.

De positieve kracht van ons voedsel

Dutch Food Week brengt de positieve kracht van ons voedsel in beeld en stimuleert het delen van kennis hierover met elkaar. Boeren en tuinders, (lokale) overheden, inspirerende foodondernemers en het groen onderwijs vertellen het verhaal van grond tot mond. Samen zetten zij gezond eten, duurzaamheid in de keten en goed leven in de spotlights. De organisatie nodigt iedereen uit in gesprek te gaan over ons voedsel. Dat gesprek hoeft niet alleen te gaan over de gerechten die we eten, maar ook over complexere thema’s, zoals de footprint van onze maaltijd en het productieproces.

Flevo Campus

Aeres Hogeschool Almere leidt studenten op rondom de thema’s Food, Nature & Green Urban. De hogeschool maakt deel uit van de Flevo Campus, waar medio april volgend jaar de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo begint.

Dutch Food Week 2021