Het WFC in het voormalige kazerneterrein nabij station Ede-Wageningen wordt omgetoverd tot een ontmoetingsplek waar consumenten, bedrijven, kennisinstellingen en overheden samen werken aan duurzaam leven, wonen en beleven. Op dit moment telt de community in de regio Foodvalley al meer dan vijftig partners.
School zijn te midden van het bedrijfsleven
Jaarlijks leidt Aeres MBO Ede circa driehonderd studenten op in de vakgebieden voeding en leefomgeving (mbo niveau 3 en 4). De beroepsopleider heeft de ambitie de nummer één keuze van nationale en internationale studenten te worden voor deze vakgebieden. Het idee om iets in het WFC te gaan doen bestond al langer binnen het onderwijsteam. Voorlopig huurt de school twee leslokalen waar mbo-studenten van beide studierichtingen dagelijks lessen volgen. Als het aan Van der Pijl ligt, breidt het aantal leslokalen de komende jaren uit. “Ons ideaal is school te zijn te midden van het bedrijfsleven. In het WFC zitten verschillende startups die zich bezighouden met voeding en met duurzaamheid. Dit raakt precies de kern van onze opleidingen. Ik vind het zo mooi dat onze mbo-student daar nu tussen zitten.”
Natuurlijk contact
Hij vervolgt: “Onze studenten zijn wereldverbeteraars die de wereld beter willen achterlaten dan ze hem gekregen hebben. Dat komt terug in onze slogan ‘Feeding the world, saving the planet’.” Ter illustratie noemt Van der Pijl het Jong Ondernemersteam van Aeres MBO Ede dat vorig jaar in aanloop naar de Dutch Food Week de tweede prijs won met Chock-ing-lekkere vegan fudge. “In het WFC komen onze studenten op een natuurlijke manier in contact met vooruitstrevende bedrijven op het gebied van duurzaamheid. Ook de verbinding met ons hbo en Wageningen University & Research is binnen handbereik. Ik weet zeker dat dit onze studenten veel goeds gaat brengen.”