Aeres Educatief partner van de Dutch Food Week

Aeres educatiepartner van de Dutch Food Week

Date

Aeres is dit jaar educatiepartner van de Dutch Food Week (DFW). Voor de nieuwbouw van Aeres Hogeschool op het Floriade-terrein in Almere bezegelden Aeres bestuurslid Rien Komen en DFW-voorzitter Dirk Duijzer de samenwerking.

Tijdens de DFW staan voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. De groene sector, waaronder boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid, wetenschappers én onderwijs laten aan een breed publiek zien hoe wordt gewerkt aan de productie van veilig en gezond voedsel. De afgelopen jaren heeft Aeres steeds meegedaan aan de DFW, met een aantal leuke activiteiten en daartoe is nu ook weer een oproep uitgegaan richting alle Aeres-onderdelen. Als educatiepartner denkt Aeres mee met de Dutch Food Week organisatie hoe van het evenement een succes te maken.

De Groene Long

Op de foto staan Aeres bestuurslid Rien Komen (l) en DFW-voorzitter Dirk Duijzer voor de nieuwe locatie van Aeres Hogeschool Almere. Dit gebouw wordt ‘De Groene Long’ genoemd en is het paradepaardje op het Floriadeterrein, waar je kunt kennismaken met het leven in steden in de toekomst. Rien Komen: “Op deze plek wordt komend schooljaar volop les gegeven. Ons nieuwe hogeschoolgebouw is onderdeel van de Flevo Campus, een fysieke plek waar onderwijs, onderzoek en wetenschap samenkomen. Niet alleen voor studenten en onderzoekers, maar ook voor inwoners van Almere en daarbuiten om kennis te maken met en mee te denken over het stedelijk leven van de toekomst. De perfecte plek om tijdens Dutch Food Week te laten zien hoe onderwijs, onderzoek en ondernemen hier samenkomen.”

'Aan tafel'

De Dutch Food Week vindt dit jaar plaats van 9 tot en met 16 oktober. Het thema dit jaar is ‘Aan tafel’. Dit thema raakt onder andere aan zaken als: voedsel, het sociale aspect van voedsel (samen eten) en de maatschappelijke discussie over voedsel en voedselproductie. Binnenkort lees je meer over het hele programma op www.dutchfoodweek.nl.