Koeien op stal

Dairy Delta Academy opent digitaal educatief platform voor internationale melkveehouderij

Date

Dairy Delta Academy opent met ingang van 15 december 2020 een digitaal platform waar partijen uit het onderwijs en uit het bedrijfsleven cursussen en opleidingen voor de internationale melkveehouderij kunnen aanbieden. 

De stichting Dairy Delta Academy werd op initiatief van Aeres en Bles Dairies in de zomer van 2020 opgericht. Doelstelling van de stichting is om blended learning leertrajecten op het gebied van melkveehouderij en zuivelverwerking via een modern platform beschikbaar te maken voor onderwijs en trainingen wereldwijd. Dat platform is er nu en staat open voor partijen die (aankomende) professionals willen opleiden op het vlak van melkveehouderij. De stichting biedt daarvoor niet alleen een platform, maar kan ook materialen, trainingen en maatwerktrajecten ontwikkelen, voor zowel nationale als internationale toepassing. Geavanceerde (Nederlandse) kennis komt zo efficiënt beschikbaar voor cursisten wereldwijd.

Totaal pakket

De didactische methode van Dairy Delta Academy is gebaseerd op een mix van theorielessen, praktijk training en praktijkopdrachten. Cursisten komen na inloggen in een eigen leer- of trainingsomgeving, met daarbij een persoonlijke coach. Hierdoor is een goede afstemming mogelijk qua leersnelheid en niveau. Daarnaast is er vanuit de Dairy Delta Academy directe begeleiding voor scholen en trainingsorganisaties die starten met het gebruik van het platform. Die begeleiding richt zich onder andere op het optimaal op elkaar aan laten sluiten van de online delen en de sessies met betrekking tot de theorie- en praktijktraining (skills training). Het leerplatform is cloud based en gebouwd op de infrastructuur van Brainstud. In het leerplatform van Dairy Delta Academy is voor docenten en trainers een blended learningtraining ingebouwd, zodat zij snel bekend raken met de blended-leren-didactiek en het platform.

Deelnemen

Organisaties die gebruik willen maken van de diensten en/of het digitale platform van Dairy Delta Academy kunnen contact opnemen via info@dairydelta.academy. In samenspraak zal dan de beste oplossing voor het betreffende leervraagstuk worden gezocht. Het is de visie van Dairy Delta Academy dat kennis de belangrijkste factor is om bij te dragen aan de exponentieel groeiende vraag naar gezonde, voedzame en veilige voeding. Door de automatische integratie van praktische context in het leerconcept, wil Dairy Delta Academy een essentiële bijdrage leveren aan het verbeteren van vaardigheden van mensen binnen de melkveehouderij, overal ter wereld.

Ga hier naar het platform