Genomineerden Impactprijs 2020 bekend

Aeres VMBO en Aeres Hogeschool genomineerd voor Impactprijs 2020

Date

Aeres VMBO (Nijkerk en Almere) en Aeres Hogeschool Dronten zijn genomineerd voor de Impactprijs groen onderwijs 2020. Tijdens de Groenpact Manifestatie op 4 maart wordt bekend of Aeres in de prijzen valt.

In vier categoriën (groen-vmbo, mbo, hbo,wo) konden leerlingen en studenten een innovatief project, onderzoek of startup aanmelden met impact op voedsel, klimaat, en/of leefbaarheid. Uit in totaal 47 inzendingen maakte de vakjury deze week de volgende genomineerden bekend:

Categorie vmbo

Project 'Ongewoon' lekker! (Aeres VMBO Nijkerk)
Project Duurzame en Gezonde Eetomgeving (Aeres VMBO Almere)
Project Actief in de natuur (Wellantcollege vmbo Houten)

Categorie mbo

Project Veldboon (MBO Terra Groningen)
Project Groene bushokjes (Zone college Zwolle)

Categorie hbo

Project Handboek Prettig Groen Wonen - Inrichting van buitenruimte bij sociale woningbouw samen met bewoners! (Van Hall Larenstein Velp)
Project Broez (Aeres Hogeschool Dronten)
Start-up Wooijse Hof (HAS ’s-Hertogenbosch)

Categorie wo (WUR)

Start-up Ephora Solutions
Start-up ReShore
Project The Soil Game

Prijsuitreiking

Per categorie is er een winnaar. De prijsuitreiking vindt plaats op 4 maart tijdens de online Groenpact Manifestatie. Minister Carola Schouten zal de prijzen uitreiken. De prijswinnaars winnen een cheque van 2500 euro. Klik op de link voor meer informatie over de genomineerde projecten. Alle genomineerden van harte gefeliciteerd!

Aeres projecten uitgelicht

‘Ongewoon’ lekker! van Aeres VMBO Nijkerk
Voor het project ‘Ongewoon’ lekker! ontwikkelden leerlingen van Aeres VMBO Nijkerk in het kader van voedseltransitie heerlijke producten, zoals proteïneshakes van producten van lokale boeren, pizza verrijkt met meelwormen en proteïnebars verrijkt met eiwitten van meelwormen en veldbonen. Tijdens de Dutch Food Week in oktober boden leerlingen deze producten aan bij een sportschool, hotel/restaurant en in het winkelcentrum van Nijkerk om consumenten te laten proeven dat 'ongewoon' lokaal voedsel ook zeker lekker kan zijn.

Duurzame en gezonde eetomgeving van Aeres VMBO Almere
Leerlingen van Aeres VMBO Almere gingen voor het project ‘Duurzame en gezonde eetomgeving’ op de stoel zitten van de lokale snackbar, supermarkt en schoolkantine om vanuit die rol na te denken over de inrichting van een gezonde en duurzame eetomgeving. Dat deden ze in opdracht van de gemeente Almere. Dit project is onderdeel van het Flevolands Voedseleducatienetwerk waarvan Aeres Hogeschool Almere projectleider is. Doel is om alle Flevolandse jongeren voedselvaardiger te maken.

Broez van Aeres Hogeschool Dronten
Om de biodiversiteit in het Twentse landschap te laten toenemen, legt Broez bloem- en kruidenrijke akkerranden aan. Een van de medeoprichters van Broez is Fraukje Roeleveld. Ze studeert Bedrijfs- en Agrifoodbusiness bij Aeres Hogeschool Dronten. Broez realiseert akkerranden langs woonkernen, fiets- en wandelpaden en andere veelbezochte locaties, zodat zoveel mogelijk mensen ervan kunnen genieten.