Bilthoven en Maartensdijk een locatie in 2021

Date

De onderwijsactiviteiten en het onderwijsteam van Aeres MAVO Bilthoven verplaatsen vanaf 1 augustus 2021 naar Aeres VMBO Maartensdijk. Dit besluit volgt na positief advies door de ondernemingsraad, de centrale ouderraad en het college van bestuur.

Locatiedirecteur Gerda Casteel vindt het geweldig dat haar school in Maartensdijk de onderwijsactiviteiten en het onderwijsteam in huis krijgt. Op dit moment is ze waarnemend directeur in Bilthoven. “Op deze manier kan Aeres de kwaliteit en de continuïteit van de theoretische leerweg waarborgen. Dat is goed voor de leerlingen van Bilthoven en ook voor de leerlingen van Maartensdijk, die op hun brede vmbo-school meer op- en afstroommogelijkheden krijgen.”

Verknocht

Voor de ouders en leerlingen uit Bilthoven was het nieuws van de verhuizing best even schrikken, vertelt ze. “Leerlingen kiezen bewust voor Bilthoven en raken verknocht aan hun school, dat is logisch. Voor de coronacrisis vond een aantal kennismakingsmomenten plaats. Inmiddels beginnen al veel leerlingen te wennen aan het idee dat ze in 2021 naar een andere school gaan. Maartensdijk ligt bijna zeven kilometer verwijderd van Bilthoven. Sommige leerlingen zullen straks dus wat verder moeten fietsen.”

Onderwijs beter zichtbaar

Voordat de verhuizing plaatsvindt begint in januari 2021 een grondige verbouwing van de schoollocatie aan de Dierenriem 2 in Maartensdijk. “Behalve dat de school straks berekend is op vijfhonderd leerlingen is de grootste verandering dat de praktijklokalen op de begane grond komen. Zo laten we zien wat er in de school gebeurt en zijn we beter zichtbaar voor de directe omgeving.” besluit Gerda.

Benieuwd hoe de school er na de verbouwing gaat uitzien? Neem alvast een kijkje op de website van Aeres VMBO Maartensdijk.