Online open dagen bij Aeres

Open dagen: Aeres zet deuren virtueel open

Date

Nu de fysieke open dagen niet door kunnen gaan, zet Aeres ‘de deuren’ van haar onderwijslocaties online open. Aanmelden voor een nieuwe opleiding in het mbo kan tot 1 mei, in het hbo kan dit tot 1 juni. Hoog tijd voor online open dagen dus. Behalve bij Aeres Tech, want zij staan (op gepaste afstand) bij toekomstige leerlingen op de stoep. 

Virtuele open dag website

Aeres MBO Barneveld heeft een nieuwe website opgezet waar studenten kunnen appen met voorlichters van de opleidingen Dier, Paard, Veehouderij, Groen en Grond & Infra. Op de website staan verschillende opleidingsfilmpjes en presentaties. Cheryl Schuurman, marketing- en communicatiemedewerker bij Aeres MBO Barneveld: "De virtuele open dag website past bij ons en ademt de sfeer van Barneveld. En wat ook leuk is: er staat een filmpje online met een rondleiding over de campus om het gebouw en de dieren te laten zien. Een rondleiding alsof je er zelf bij bent".

Promotiefilmpjes per vakrichting

Ook Aeres MBO Almere pakt uit voor de online open dag. Voor iedere vakrichting is een promotiefilmpje in de maak. Stéphanie Wilke, marketing- en communicatiemedewerker bij Aeres MBO Almere: "We maken de filmpjes op school, zodat docenten het leslokaal en de school kunnen laten zien. Docenten reageren enthousiast en komen met goede ideeën. Studenten van de opleiding Paardenhouderij hebben laatst vlogs gemaakt, ook die kunnen we mooi gebruiken voor de online open dag”.
Geïnteresseerde studenten die de online open dag willen 'bezoeken' melden zich vooraf online aan. Op 23 april kunnen ze tussen 15.00 - 17.00 uur via Teams live calls bijwonen met docenten en studenten. "Normaal gesproken komen er op een open dag al gauw honderd studenten af. Ik ben erg benieuwd hoe dat op 23 april gaat. We zetten ook een online campagne in om de open dag extra onder de aandacht te brengen”.

Figuurlijk op bezoek

Nu toekomstige studenten tijdelijk niet naar de faculteiten toe kunnen komen, komt ook Aeres Hogeschool naar hen toe. Figuurlijk dan. Aeres Hogeschool houdt de open dagen op een aantal vaste data. Yvette Dijkhof, marketing- en communicatieadviseur bij Aeres Hogeschool: "De voorlichtingspresentatie die vakdocenten normaal gesproken tijdens de open dag geven, nemen we vast op. Die zetten we straks online op de speciale open dagen pagina, samen met alle opleidingsinformatie en ervaringen van studenten".
Haar collega Ilona Oosterkamp vertelt dat studenten tijdens de open dagen op specifieke tijdstippen live kunnen chatten met docenten en studenten. "Hoewel chatten minder persoonlijk is dan face-to-face contact, vinden we het belangrijk dat studenten persoonlijk antwoord krijgen op hun vragen. Onze website heeft nog geen chatfunctie en wordt er daarom nu snel ingebouwd." Klik hier voor de data en aanmelden.

Privé open dag voor de deur

Wie bijzonder creatief is in deze crisistijd is Aeres Tech. Nu toekomstige leerlingen niet naar de school toe kunnen, brengt Aeres Tech de school naar hen toe. In een omgebouwde bus vol met mobiele techniek brengen zij het leslokaal naar de leerling toe. En zetten ze óók een trekker bij de leerling op de stoep. Jenny van den Bovenkamp, Directeur Aeres Tech: “Het is als grappig idee en prijsvraag begonnen, maar hiermee krijgen de leerlingen alsnog een prachtige kans zich goed te oriënteren op hun vervolgstudie.” Lees hier het hele artikel.