Gras

Chengdu Agricultural College bezoekt Aeres MBO in Barneveld en Dronten

Date

Aeres MBO biedt als erkend agrarisch opleidingscentrum ook Engelstalig maatwerkonderwijs op het gebied van zuivel-, pluimvee- en varkensproductie, landschapsarchitectuur en paardenhouderij. De mogelijkheden voor een samenwerking voor deze BTEC opleidingen werden onlangs besproken met een Chinese delegatie die op bezoek was bij Aeres MBO Barneveld en Dronten. De Chinese delegatie kwam onder leiding van Mr. Tang Chongmin, vicepresident van het Chengdu Agricultural College uit Sichuan.

Het Chengdu Agricultural College is de grootste groene kennisinstelling van Zuidwest-China waar jaarlijkse circa 10.000 studenten les krijgen op een campus van 27,6 hectare groot. Mr. Tang Chongmin werd vergezeld door enkele directeuren, te weten Ms. PengFang (Director Economics & Management), Mr. XiongBingquan (Dep. Director Landscape, Gardening & Horticulture) en Mr. Chen Lidong (Dep. Director Urban & Rural Construction). Zij werden ontvangen door Harm Holleman (internationaal coördinator Aeres MBO), Eric Soer (docent bij Aeres MBO Velp) en Lianne Hendriks (projectmedewerker internationalisering).

 

Samenwerking


De Chinese delegatie 
werd rondgeleid op de campus van Aeres MBO Barneveld. Na de lunch, waar ook Rien Komen (vicevoorzitter van het College van Bestuur van Aeres) bij aanwezig was, volgde een rondleiding Aeres Farms in Dronten onder begeleiding van Martin Duijkers. Ze sloten de dag af met het bespreken van de mogelijkheden voor samenwerking voor de BTEC-opleidingen zuivel-, pluimvee- en varkensproductie, landschapsarchitectuur en paardenhouderij. Ook het trainen van docenten en uitwisseling van docenten en studenten kwam tijdens dit gesprek aan de orde. Naast Aeres heeft ook het Chengdu Agricultural College internationalisering hoog op de agenda staan. Het bezoek biedt veelbelovende mogelijkheden voor een hernieuwde samenwerking. 

 

 

BTEC maatwerkonderwijs


BTEC staat voor Business and Technology Education Council en is erkend door meer dan 200 universiteiten wereldwijd. BTEC-opleidingen zijn ontworpen om (internationale) studenten de vaardigheden te leren die ze nodig hebben om door te stromen naar het hoger onderwijs of om direct aan het werk te gaan. 

 

Meer weten over de Engelstalige BTEC maatwerkopleidingen van Aeres MBO? Neem dan contact op met Harm Holleman (h.holleman@aeres.nl) of Lianne Hendriks (l.hendriks@aeres.nl) en kijk op deze pagina voor meer informatie.