Aeres opent nieuwbouw hippisch centrum Kootwijkerbroek

Date

Aeres Hippisch centrum

Na de ingebruikname van het hippisch centrum in Kootwijkerbroek precies een jaar geleden, vierde Aeres Barneveld gisteren het officiële openingsfeest van het complete, van nieuwbouw voorziene hippisch centrum aan de Kapweg. 

Naast een volledig nieuwe hoefsmederij (510 m2) realiseert Aeres tevens een overkapping van de buitenrijbaan (2.000 m2) en de twee paddocks (2 x 648 m2). Hierdoor is het mogelijk om de praktijklessen ook met druilerig weer doorgang te laten vinden. Zo wordt het centrum met al haar faciliteiten (waaronder een onderwijsgebouw met diverse leslokalen, studentenwoningen, binnenrijbaan, stapmolen en diverse stallen) het hele jaar door optimaal gebruikt.

De nieuwe hoefsmederij voldoet aan de meest moderne eisen qua afzuiging, werkruimte, veiligheid voor de paarden en arbotechnische voorzieningen voor de studenten.

Docent-hoefsmid Arend Jan Hammink: “Alle wensen die we hadden, hebben we in dit gebouw kunnen verwerken. Met mooie ruime opleidingsplekken, veel licht, veel aandacht voor de veiligheid van mens en dier, met de nieuwste snufjes. Het is echt een gebouw dat klinkt als een klok.”

Groei van aantal studenten

Mede door de nieuwbouw van het hippisch centrum is de Barneveldse opleiding toonaangevend in Nederland. De hippische opleidingen van Aeres Barneveld (zowel mbo- als volwassenen) trekken nu al studenten en cursisten uit het hele land aan. Voor de komende jaren wordt dan ook een flinke groei verwacht.