Prins Carlos de Bourbon de Parme opent hogeschooljaar in Almere

Date

​Op maandag 16 september heeft ZKH prins Carlos de Bourbon de Parme het nieuwe hogeschooljaar bij Aeres Hogeschool Almere op een feestelijke wijze geopend. De prins benadrukte in zijn speech het belang van duurzaam handelen en dat onze studenten een belangrijke rol hierin spelen: "Over 30 jaar woont 70% van de wereldbevolking in de stad. Met zoveel mensen op zo een kleine oppervlakte wordt de vraag naar energie, gezondheidszorg, veiligheid, natuur en voedsel in een hoog tempo veel groter. Iedereen wil voldoende eten hebben en zich lekker en gezond voelen. Daar hebben we scholen zoals Aeres voor nodig en mensen zoals jullie. Jullie kunnen en moeten de steden gaan redden. No pressure, maar ik overdrijf niet.”

Stichting Compazz

Prins Carlos is directeur van stichting Compazz, een onafhankelijke stichting met als doel het versnellen van circulaire economie, duurzame innovatie en transitie. In dat kader adviseert, begeleidt en inspireert stichting Compazz projecten, organisaties en personen die ambities hebben op deze gebieden. 
 

Sustainable Development Goals

Het thema van de opening hogeschooljaar was de ‘Sustainable Development Goals’. De prins heeft het nieuwe hogeschooljaar officieel geopend door een druk op de rode knop, waarna op het scherm de Sustainable Development Goals te zien waren. 
 
Prins Carlos vindt de Sustainable Development Goals zeer belangrijk: “Ik ben blij te horen dat duurzaamheid met stip bovenaan staat en dat de Sustainable Development Goals de aandacht krijgen die ze verdienen. Hiermee hebben we een internationale agenda waar iedereen het mee eens is. Het is fijn dat we op één manier naar het probleem kijken, in plaats van dat er een enorme versnippering is op gebied van dit thema. Daarom zijn de Sustainable Development Goals zo ontzettend belangrijk.”
 
De 17 doelen zijn nu ook fysiek te zien in het pand van Aeres Hogeschool Almere. Bij binnenkomst hangen de doelen prominent op een wand van een lokaal en zullen verder als stapstenen op de vloer te vinden zijn. 
 
Bekijk hier het fragment bij Omroep Flevoland.