Studenten pitchen klimaatvriendelijke oplossingen aan minister-president Mark Rutte

Studenten pitchen klimaatvriendelijke oplossingen aan minister-president Mark Rutte

Date

Tijdens zijn bezoek aan Aeres Hogeschool Dronten, maart dit jaar, daagde minister-president Mark Rutte de studenten uit om met klimaatvriendelijke oplossingen te komen voor de agrarische sector. De studenten zijn er mee aan de slag gegaan. Met veertien verschillende ideeën die onder gebracht zijn in de thema’s: bodem, circulariteit en CO2 vermindering zijn 18 studenten naar Den Haag gegaan. De gepresenteerde ideeën liepen uiteen van: ‘warme mest zorgt voor warme woning’ tot ’uienschillen als groene warmtebron’ en ‘red de veenbodem met paludicultuur’.

Maandag 9 september vertrokken de studenten met een aantal docenten naar Den Haag. Daar werden zij eerst ontvangen door VVD-kamerlid Helma Lodders. Zij ging met de studenten in gesprek. Vervolgens pitchten de studenten aan de hand van posters hun ideeën aan Mark Rutte. Hij was onder de indruk van de diversiteit aan ideeën en daagde de studenten uit om er zeker verder mee aan de slag te gaan op hun eigen bedrijf en/of in de sector. Rutte gaf de studenten mee dat ze moeten blijven investeren in innovatieve ideeën. Bovendien wil hij dat er meer speelruimte komt voor ondernemers om innovatieve ideeën te kunnen testen. 

Inspiratiebedrijf

De hogeschool wil ook meer investeren in klimaatvriendelijke klimaatoplossingen. Zo is de nadrukkelijke wens om Aeres Farms door te ontwikkelen naar een Inspiratiebedrijf Klimaat waar stelselmatig gewerkt wordt aan nieuwe ontwikkelingen die bijdragen aan oplossingen voor mondiale klimaatvraagstukken. Thema’s als kringlooplandbouw, biodiversiteit, CO2 vastlegging, productie van alternatieve eiwitten, duurzame bodems en energiebronnen worden hier structureel onderwerp van onderzoek, waarvan de resultaten ten goede komen aan onderwijs, bedrijfsleven en maatschappij. 

In de media

De oproep aan studenten afgelopen maart werd breed opgepakt door verschillende media. Het bezoek van onze studenten aan minister-president Mark Rutte is dan ook niet onopgemerkt gebleven. Mooi om nog eens terug te kijken, lezen en luisteren!: