Dutch Food Week bij Aeres

Date

De vijfde editie van de Dutch Food Week vindt dit jaar van 5 t/m 16 oktober plaats. Voeding, voedselproductie, innovatie en de vraag ‘wat eten we?’ staan deze week centraal. Boeren en tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan de productie en distributie van ons voedsel en het verbeteren van onze voeding.

Dutch Food Week heeft de ambitie om iedereen in heel Nederland op zijn of haar niveau te laten kennismaken met de food sector. In het teken daarvan organiseren Aeres Hogeschool, Aeres MBO en Aeres VMBO diverse activiteiten.

Nederduckweed, the green every true Dutchman will eat!

Leerlingen van Aeres VMBO Nijkerk ontvangen, koken en eten gezamenlijk met cliënten en begeleiders van De Rozelaar, vrijwilligers en buurtbewoners. Een rondleiding door de school en de biologische pluktuin is onderdeel van de middag, inclusief een presentatie over nederduckweed (waterlinzen), eiwittransitie, honing slingeren en meer. Lees meer.

Aeres Burger Lab in Stadskas (i.s.m. gemeente Almere)

Studenten van Aeres Hogeschool Almere doen met het Aeres Burger Lab onderzoek naar de gezonde groente ‘bitter gourd’ of ‘sopropo’. Lees meer.

Innovatiedag Aeres Hogeschool Dronten

De Innovatiedag bij Aeres Hogeschool Dronten is een evenement over de transitie in de agrofoodsector, voor studenten en bedrijfsleven in het kader van de Dutch Food Week. Lees meer.

Voedseltransitie op je bord

Volg de openbare les ‘Voedseltransitie op je bord’ bij Aeres Hogeschool Wageningen. Na de les kunnen de deelnemers hapjes proeven die onze studenten hebben gemaakt met zelf meegebrachte ingrediënten. Lees meer.

Het Aeres Food gevoel!

Studenten van Aeres MBO Ede verzorgen food gerelateerde workshops. De dag is te bezoeken door geïnteresseerden, bedrijven en leerlingen. Lees meer.

De Dutch Food Week

Meer informatie over de Dutch Food Week en het hele programma, vindt u hier.