Vrijwilligers werk mbo-studenten Almere

Studenten Aeres doen vrijwilligerswerk in Indonesië

Date

Aeres is op internationaal vlak actief in verschillende kennisgebieden met diverse projecten. Een mooi voorbeeld hiervan is de jaarlijkse werkreis van Aeres MBO Almere naar Java. Het doel van een werkreis kan zijn om studenten te stimuleren hun internationale vaardigheden te verbeteren, van anderen te leren of zoals bij deze werkreis: de handen uit de mouwen te steken bij projecten waar hulp hard nodig is. 

Aeres MBO Almere organiseert jaarlijks verschillende werkreizen. Eén van deze werkreizen gaat naar Java in Indonesië, welke de school organiseert met de Wanicare Foundation. De Wanicare Foundation is de organisatie achter het Cikananga Wildlife Centre op Java. Zij zetten zich in voor de bedreigde dieren op Java en omliggende eilanden, die door illegale handel, jacht of habitatverlies ernstig bedreigd worden. De Wanicare Foundation vangt in beslag genomen dieren op, verzorgt ze en plaatst deze uiteindelijk (indien mogelijk) weer terug in de natuur. De stichting maakt hiervoor gebruik van het Cikananga Wildlife Centre.

Begin mei is wederom een groep vanuit Aeres MBO Almere vertrokken naar Java. Dit jaar waren het enthousiaste eerstejaarsstudenten van de opleidingen Toegepaste Biologie, Dierverzorging en Hovenier. De werkreis is toegankelijk voor studenten van alle opleidingen en leerjaren. Jaarlijks doen studenten van de school twee weken lang vrijwilligerswerk op het eiland. Ze helpen in de dierverzorging en met klussen op het terrein. Daarnaast start het studententeam verschillende projecten op die het Wildlife Center voor de langere termijn kan inzetten. De afgelopen jaren hebben Aeres-studenten uilennestkasten gebouwd, verschillende bomen geplant en de huisvesting van de Plompe lori’s heringericht. Het toepassen van kennis in de praktijk is een belangrijk onderdeel in het onderwijs van Aeres. Deze werkreis is hier een mooi voorbeeld van.

Lees hier meer over het Cikananga Wildlife Centre.

Talent voor groei
Mbo-studenten doen vrijwilligerswerk op Java
Mbo-studenten doen vrijwilligerswerk op Java
Studenten Aeres MBO Almere doen vrijwilligerswerk op Java