campus studentenhuisvesting Aeres Hogeschool Dronten

Aeres Hogeschool Dronten breidt studentenhuisvesting op campus uit

Date

Aeres Hogeschool Dronten groeit. In het komend studiejaar verwacht de hogeschool ruim 2300 studenten in huis te hebben. Om aan de groeiende vraag naar studentenhuisvesting tegemoet te komen, worden op de campus deze zomer extra wooneenheden geplaatst. De wooneenheden worden ontwikkeld, gebouwd en in beheer genomen door de Veluwse Vastgoed Combinatie II b.v.

Aeres Hogeschool heeft als groene hogeschool en kennisinstituut een landelijk sterke positie opgebouwd. Dat uit zich onder meer in een toenemend aantal studenten. Deze studenten zijn afkomstig uit het hele land, daarnaast telt de hogeschool een groeiend aantal internationale studenten.  Goede huisvesting voor deze studenten is van groot belang.  

De campus van Aeres Hogeschool Dronten biedt nu plaats aan 350 studenten. Dat is niet langer toereikend. Daarom is besloten tot uitbreiding van huisvesting op de campus, passend binnen het bestemmingsplan. In eerste instantie gaat het om circa 50 wooneenheden, tegelijkertijd zal er gebouwd worden aan circa 200 studentenwoningen verdeeld over 17 woningen van 3 verdiepingen. De studentwoningen worden gebouwd en in beheer genomen door Veluwse Vastgoed Combinatie II b.v.; projectontwikkelaar Frank Wilschut heeft jarenlange ervaring in de ontwikkeling, bouw en exploitatie van recreatieparken. De bouw zal naar verwachting deze zomer starten.

Talent voor groei