Aeres Hogeschool Dronten en Aeres Farms lanceren nieuwe cursus Middelbaar Kader Melkveehouderij

Aeres Hogeschool Dronten en Aeres Farms lanceren nieuwe cursus Middelbaar Kader Melkveehouderij

Date

Aeres Hogeschool Dronten biedt, in samenwerking met Aeres MBO, vanaf komend winterseizoen de nieuwe cursus Middelbaar Kader Melkveehouderij (MKM) aan. Op Aeres Farms, de praktijklocatie van Aeres Hogeschool Dronten, gaan de cursisten twee winterseizoenen aan de slag. De deeltijd wintercursus is bedoeld voor praktische jongeren die graag meer handvatten willen om het melkveebedrijf te runnen en tegelijkertijd al op een bedrijf werkzaam zijn.

De cursus Middelbaar Kader Melkveehouderij is vooral interessant voor mensen die na een mbo-studie  geen behoefte hebben aan een twee- of vierjarige hbo-studie, maar zich wel willen verdiepen in bedrijfsoptimalisatie en ondernemerschap en praktijkvakken als veevoeding, diergezondheid en vruchtbaarheid. 

Aeres Farms biedt met haar unieke praktijkfaciliteiten een perfecte basis vanuit waar de cursus wordt uitgevoerd. Jan Bloemert, bedrijfsleider melkveebedrijven Aeres Farms en docent Aeres Hogeschool: ‘’De melkveebedrijven van Aeres Farms Dronten worden tijdens de cursus volop gebruikt als praktijkleeromgeving, zodat deze een prettige mix bevat van theorie –en praktijklessen.” 

Twee winterseizoenen

De deeltijd cursus duurt twee jaar, waarbij er alleen in de winterseizoenen (oktober tot en met maart) les wordt gegeven. Deelnemers krijgen onder andere les over veevoeding, diergezondheid, financieel management en bedrijfsmanagement. Na de cursus zijn de deelnemers voorzien van alle kennis en vaardigheden om als ondernemer of bedrijfsleider een melkveebedrijf te managen. Ook hebben ze een sterke basis om het bedrijf in de toekomst duurzaam en flexibel te laten meebewegen met de ontwikkelingen, innovaties en diverse regelgeving.

De cursus start in oktober dit jaar. Meer informatie is hier te vinden. 
Talent voor groei