aeres talenten skills finales

Een podium voor onze talenten

Date

Bij Aeres loopt veel talent door de gangen. Dit bewijzen onze leerlingen en studenten ons keer op keer. Zo behalen leerlingen van Aeres VMBO Velp en Aeres VMBO Emmeloord de eerste plaats in de Skills-wedstrijden op de onderdelen Bloem & Design en Tuinontwerp- en aanleg en wordt een student van Aeres MBO Velp kampioen Etaleur.

Etaleur

Joëlle Weening, momenteel bezig met haar laatste jaar MBO Styling & Design, streed met haar medefinalisten om de titel Kampioen Etaleur. De opdracht was het ontwerpen van een complete etalage voor een outdoor winkel, waarbij het product, een rugzak, en het thema ‘Outdoor & Urban/City Travel’ duidelijk zichtbaar moesten zijn. Joëlle had 15 uur de tijd om de etalage te realiseren. Het was pittig, maar ze heeft de titel binnen gesleept. Joëlle: ‘’Het is eerst creatief nadenken, dan schetsen, een ontwerp en tijdsplanning maken en pitchen. Daarna begint de uitvoering pas. Een hele klus, elke minuut telt. Ik ben ontzettend trots op de gemaakte etalage en heel blij met deze titel. Dit is echt genieten.”.

Tuinontwerp- en aanleg

De vmbo-leerlingen Sem, Albert en Ruben streden om de felbegeerde titel Vakteam 2019 in de categorie Tuinontwerp- en aanleg. De mannen kregen een pittige opdracht en het benodigde materiaal om de opdracht tot een goed einde te brengen. De concurrentie was groot en de teams waren aan elkaar gewaagd. Gelukkig mochten Sem, Albert en Ruben zichzelf aan het einde van de dag de winnaars noemen met als resultaat een prachtige duurzame tuin. 

Bloem & Design

Anisha, Maud en Michelle streden namens Gelderland om de Nederlandse titel voor het onderdeel Bloem & Design. ‘De meiden hebben vooral punten gescoord vanwege de goede samenwerking en de goede techniek’, aldus Joyce Wagemans, docent en coach, die samen met docent Madeleine Last het team begeleidde. Naast goud voor dit onderdeel wonnen de meidenook nog eens brons met de Gelderland Giants. De Giants zijn een samenstelling van Gelderse vmbo-leerlingen die met de verschillende vakwedstrijden in de RAI hebben gestreden om Skills-goud tegen leeftijdgenoten uit andere provincies.    

Talent voor groei