Joelle Weening Nederlands kampioen Etaleur

Date

Afgelopen vrijdag werd Joëlle Weening Nederlands kampioen Etaleur in de RAI in Amsterdam. Een knappe prestatie. De student van Aeres MBO Velp deed mee aan de Skills Heroes, het grootste beroepen-event van Nederland waarbij talentvolle MBO-studenten op de NK vakwedstrijden strijden om de titel ‘Beste Nederlandse vakman of vakvrouw 2019’. Medestudent Niek de Geest werd ook heel knap vijfde bij de vakwedstrijd Bloembinden.

De Edese, momenteel bezig met haar examenjaar Styling & Design streed met haar medefinalisten om de titel door een complete etalage te ontwerpen voor een outdoor winkel, waarbij het product (een rugzak) en het thema ‘Outdoor & Urban/City Travel’ duidelijk zichtbaar moesten zijn. “De etalage moest in 15 uur gerealiseerd zijn. Het is eerst creatief nadenken, dan schetsen, een ontwerp en tijdsplanning maken en pitchen. Daarna begint de uitvoering pas. Een hele klus, elke minuut heb je nodig. Ik ben ontzettend trots op de gemaakte etalage en heel blij met deze titel. Dit is echt genieten”, aldus Joëlle. Onder andere Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, hing de medailles om bij de winnaars.

Etaleur
De etaleur is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het ontwerp, leidt projecten en voert wanneer hij zelfstandig ondernemer is ondernemerstaken uit. Het accent van zijn werkzaamheden ligt op het ontwerpen. Hij maakt ontwerpen voor stands, decors, winkelinrichtingen, displays, ruimtelijke presentatie, visual merchandising plannen voor goederen en diensten en/of voor 2D-producten in de context van ruimtelijke vormgeving. Hij moet zich bij de ontwikkeling van een concept, ontwerp, visualisatie en de realisatie hiervan klantgericht opstellen om de eisen en wensen van de klant goed te kunnen vertalen. Hij moet in staat zijn om originele en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Daarnaast is hij oplossingsgericht en is in staat om kritiek op zijn werk en andere tegenslagen waarmee hij wordt geconfronteerd te verwerken. Verder is hij kostenbewust en weet hij om te gaan met budgettaire beperkingen.

Joelle Weening Nederlands kampioen Etaleur

Skills Heroes
Skills Heroes zijn dé vakwedstrijden voor mbo´ers in alle richtingen, leerjaren en niveaus! Het is de kans om vaktalent te laten zien aan heel Nederland! Want, met Skills Heroes wordt de beste vakman-/vrouw van Nederland gekozen door een vakkundige jury. 

WorldSkills 2019
Het belangrijkste doel van de WorldSkills-competitie is het bevorderen van beroepsonderwijs als een van de belangrijkste instrumenten voor sociale en economische ontwikkeling. 
WorldSkills 2019 vindt plaats in Kazan (Rusland) van 22 tot en met 27 augustus. De 45e WorldSkills-competitie zal meer dan 1.600 jonge professionals uit meer dan 60 landen bij elkaar brengen, zij zullen deelnemen aan meer dan 56 competities. Het evenement vindt plaats in KAZAN EXPO International Exhibition Centre, waar meer dan 1.500 experts het werk van de deelnemers zullen beoordelen. Helaas voor Joëlle is er in Kazan geen wedstrijd Etaleur.

Talent voor groei