Masteropleiding Leren en Innoveren voor de zesde keer op rij topopleiding in Keuzegids Masters 2019

Date

WAGENINGEN – Met afstand, en alweer voor de zesde keer op rij, is de deeltijdmasteropleiding Leren en Innoveren van Aeres Hogeschool Wageningen uitgeroepen tot topopleiding in de categorie onderwijsvernieuwing en -management. Aeres voert net als vorig jaar de ranglijst aan. De kwaliteitsvergelijkingen in de Keuzegids Masters 2019 zijn gebaseerd op studentenoordelen in de Nationale Studenten Enquête (NSE) en op de beoordeling van experts in de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Keuzegids Masters 2019 kent de deeltijdmasteropleiding, van de maximaal te behalen 100 punten, de hoge score van 94 punten toe. Daarmee heeft deze master een ruime voorsprong op de nummer 2. Opleidingen met tenminste 76 punten behalen het predicaat ‘topopleiding’.

Trots

Opleidingsmanager Lia Spreeuwenberg: “Ik ben heel blij dat we wederom zo’n mooie score hebben in de Keuzegids Masters. Studenten geven jaar na jaar aan zeer tevreden te zijn over de opleiding. En ik ben dan ook trots op alle collega’s waarmee we de opleiding vorm geven. Zij hebben veel passie voor het ‘vak’ van innovaties op het gebied van leren en onderwijs en nemen studenten daarin mee. Daarnaast is er vanuit de collega’s een grote betrokkenheid bij het ontwikkelproces dat studenten doormaken.”

Continu uitdagen

De beoordeling van studenten is op alle punten uitstekend: van inhoud tot begeleiding, van docenten tot praktijkgerichtheid en van faciliteiten tot toetsing. Ook de experts zijn positief. Zij waarderen onder andere het onderwijsprogramma en de manier waarop verbinding wordt gemaakt tussen de praktijk van studenten en de (wetenschappelijke) ontwikkeling die het masterniveau vraagt.

Master Leren en Innoveren vanaf september ook als voltijdstudie

De master Leren en Innoveren leidt docenten en kennismanagers op tot innovators in het (beroeps-)onderwijs en/of bedrijfsleven. Studenten werken aan hun innovatie-ambitie in de eigen praktijk, waaraan ook onderzoek wordt verbonden. Zo ontstaat een wisselwerking tussen ervaring in de werkpraktijk en wetenschappelijke kennis. Vanaf september 2019 bieden Aeres Hogeschool Wageningen en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen deze opleiding samen aan als voltijdvariant.

Meer informatie over de masteropleiding: www.aereshogeschool.nl/master-leren-innoveren

Talent voor groei