Manon_Ruijters

Boekpresentatie Mijn Binnenste Buiten

Date

Op 1 februari lanceerde de onderzoeksgroep Professionele identiteit, onder leiding van Manon Ruijters, Mijn Binnenste Buiten. Het was een mooi feestje bij Aeres Hogeschool Wageningen. Manon gaf een presentatie waarin ze een aantal nieuwe ontwikkelingen schetst ter gelegenheid van de doop van het boek.

In 2015 publiceerden we als onderzoeksgroep Je Binnenste Buiten, een boek waarin we onze gedachten rondom professionele identiteit uiteenzetten. Het boek werd met enthousiasme onthaald en zelfs genomineerd voor Managementboek van het jaar. Het onderwerp raakte een snaar en het model bleek houvast te geven.

Natuurlijk stopt het denken niet bij het publiceren van een dergelijk boek. Er lagen nog tal van onbeantwoorde vragen en die lijst groeide met de bekendheid van het boek. Hoe krijg je nu bijvoorbeeld goed zicht op je professionele identiteit? Of hoe bed je het in in je organisatie?

We hebben scherper gekregen welke spelregels het werken aan je professionele identiteit nu eigenlijk volgt. We hebben met tal van vormen geëxperimenteerd en langzaamaan ontstond Mijn Binnenste Buiten, een praktijkboek. In dit boek wisselen praktijkverhalen, korte stukjes theorie, praktische vraagstukken en persoonlijke vragen elkaar af. Deze vormen nodigen je uit je professionele kleur te onderzoeken en te versterken.

Meer informatie

Talent voor groei