Pauze tijdens oogst aardappelen

Voormalig Aeres-student wint innovatieprijs

Date

Voormalig Aeres-student Mitchel Mes denkt dat het mogelijk is om de aardappel als mogelijke accu en energiebron te gebruiken. Met dit innovatie-idee won hij de Innovatieprijs die LTO Noord Fondsen uitschreef tijdens de ATH (Agro Techniek Holland)-beurs in Biddinghuizen.

Naast een mooie geldprijs, krijgt Mitchel ondersteuning van Projecten LTO Noord om het idee verder uit te werken. Doel daarvan is uitvinden of gebruik van organisch restmateriaal voor de stroomvoorziening een interessant verdienmodel kan opleveren. Voor het uitwerken van het innovatie-idee tot een projectvoorstel, stelt LTO Noord Fondsen een bedrag van 10.000 euro beschikbaar.

Zijn afstudeeropdracht bij Aeres Hogeschool bracht hem op ideeën om de mogelijkheden te onderzoeken of agrarische producten gebruikt kunnen worden voor de opslag van elektriciteit. 'Het idee is innovatief en grensverleggend', concludeert Wilfried Siemes van LTO Noord. LTO Noord is de vereniging van en voor agrarische ondernemers in de 9 provincies boven de Maas. Een actieve vereniging die mee ontwikkelt en innoveert met de agrarische ondernemers.

Aeres student Mitchel Mes Innovatieprijs

Talent voor groei