Sperziebonen

Rien Komen nieuwe vicevoorzitter Aeres

Date

Sinds 1 januari 2019 is Rien Komen aangesteld als nieuwe vicevoorzitter van het College van Bestuur. Hij volgt hiermee Joep Houterman op en vormt nu samen met voorzitter Bastiaan Pellikaan het tweekoppige College van Bestuur van Aeres.

Rien Komen bekleedde hiervoor verschillende leidende en bestuurlijke functies binnen het groene domein, het focusgebied van Aeres. Hij was tot 1 januari 2019 werkzaam als directeur van Hogeschool Windesheim Flevoland en werkte bijna 20 jaar voor Wageningen Universiteit, waar hij onder meer actief was als directeur Bedrijfsvoering en als directeur van de Wageningen Academy. Daarnaast was Rien Komen verschillende perioden actief voor Hogeschool Van Hall Larenstein. Vanaf 2010 was hij daar directeur Onderwijskwaliteit en Bedrijfsvoering en in 2013 was hij lid én voorzitter van het College van Bestuur.

De aandachtsgebieden van Rien Komen bij Aeres zijn ICT, Onderwijs en Onderzoek, Communicatie en Marketing, Internationalisering en Ontwikkeling en Innovatie. Daarnaast heeft hij bijzondere aandacht voor Flevoland en de relatie met Wageningen UR. Rien Komen: “Als boerenzoon, die heeft gestudeerd en gewerkt in Dronten en Wageningen, ben ik enorm trots een bijdrage te mogen leveren aan de verdere doorontwikkeling, groei en kwaliteit van Aeres.“

 

 

Talent voor groei