Sperziebonen

Twee projecten Aeres genomineerd voor Impactprijs Groen Onderwijs 2018

Date

Studenten en leerlingen zijn tijdens hun studie al bezig met de maatschappelijke uitdagingen van de groene sector. Projecten en initiatieven die op een of andere manier impact hebben op voedsel, klimaat en/of leefbaarheid krijgen een podium: de Impactprijs groen onderwijs 2018. 

Aeres is met twee projecten genomineerd voor de felbegeerde prijs. Aeres Nijkerk met het project 'Voedsel het zal mij GEEN zorg zijn' en Aeres Almere met het 'Broedproject - van ei tot kipfilet'
Er zijn in totaal 43 projecten ingezonden. De jury heeft binnen elke categorie (groen-VMBO/MBO/HBO/WO) bepaald welke projecten genomineerd zijn voor de Impactprijs. De jury was onder de indruk van de vele mooie ingezonden projecten en initiatieven.

‘Voedsel het zal mij GEEN zorg zijn’

Kwaliteit van het voedsel in de zorg is belangrijk en heeft invloed op de gezondheid van cliënten. Daarom heeft Aeres VMBO Nijkerk een maaltijd voor cliënten van zorginstelling de Pol en de Rozelaar verzorgd. De producten voor deze maaltijd zijn geoogst uit de biologische pluktuin van Aeres VMBO Nijkerk.

‘Broedproject- van ei tot kipfilet’

Het broedproject- van ei tot kipfilet loopt bij Aeres MBO Almere. Na een broedperiode van een aantal weken en intensieve verzorging van 8 weken, gaan de kippen naar de slachterij. Studenten overzien dit proces onder begeleiding van docenten. Doel van het project is enerzijds bewustwording op het gebied van voedselproductie en anderzijds het aanleren en verder ontwikkelen van allerhande vaardigheden en kennis rondom de verzorging van kuikens en kippen.

Inzendingen

De volgende projecten zijn genomineerd (in willekeurige volgorde):

VMBO
- Natuurlijke speeltuin Aalst - Helicon Eindhoven
- Groen in je omgeving - Citaverde Nederweert
- Voedsel het zal mij GEEN zorg zijn - Aeres Nijkerk

MBO
- Broedproject - van ei tot kipfilet - Aeres Almere
- Groenste transferium van NL - Helicon s'-Hertogenbosch
- Oratorio of a million souls - Nordwin college Leeuwarden

 HBO
- Bouwen aan een groener Velp - Hogeschool van Hall Larenstein Velp
- Gewone bronlibel - HAS Hogeschool s'-Hertogenbosch
- Indonesian vanilla - fit for the future - HAS Hogeschool s'-Hertogenbosch
- Hartstikke Gruun Groenteplakken - HAS Hogeschool s'-Hertogenbosch

 WO/WUR
- Green Spark
- Biodyeing

Prijsuitreiking

Tijdens de Manifestatie GroenPact op 16 januari wordt bekend gemaakt wie de prijs heeft gewonnen en vindt de prijsuitreiking plaats. In elke categorie (groen - VMBO, MBO, HBO, WO) wordt een prijs t.w.v. 2500 EUR uitgereikt. De minister van LNV, Carola Schouten, is hierbij aanwezig.

Bron: Organisatie Impactprijs Groen Onderwijs 2018

Talent voor groei