Kool detail

Rien Komen wordt lid College van Bestuur Aeres

Date

Aeres krijgt een nieuw lid van het College van Bestuur. Met ingang van 1 januari 2019 is Rien Komen (49) benoemd op deze positie. Hij volgt hiermee Joep Houterman op die in augustus toetrad tot het College van Bestuur van Fontys Hogescholen. 

Rien Komen, tot 1 januari 2019 nog werkzaam als directeur van Hogeschool Windesheim Flevoland, heeft ruime bestuurservaring in het onderwijs en beschikt bovendien over een groot netwerk binnen de onderzoekswereld en het bedrijfsleven. Hij bekleedde daarbij verschillende leidende en bestuurlijke functies binnen het groene domein, het focusgebied van Aeres. 

In totaal werkte Rien Komen bijna 20 jaar voor Wageningen Universiteit, waar hij onder meer actief was als directeur Bedrijfsvoering en als directeur van de Wageningen Academy. Daarnaast was Rien Komen in verschillende perioden actief voor Hogeschool Van Hall Larenstein. Vanaf 2010 was hij daar directeur Onderwijskwaliteit en bedrijfsvoering en in 2013 was hij lid én voorzitter van het College van Bestuur. 

In zijn huidige functie bouwde Rien Komen een groot netwerk op binnen de provincie Flevoland, waar Aeres met diverse locaties gevestigd is. Samen met zijn genoemde ervaring, maakt dit hem tot een bestuurder die zeer goed bij Aeres past. CvB-voorzitter Bastiaan Pellikaan van Aeres: ‘Rien Komen heeft brede ervaring op alle voor Aeres relevante terreinen. Ik verheug me enorm op de samenwerking’.

 

Talent voor groei