Geld voor Stichting "De Paardenkamp" in Soest

Date

Studenten halen flink bedrag op voor Stichting De Paardenkamp in Soest

Op woensdag 10 oktober jl. ontving beheerder IJsbrand Muller van Stichting De Paardenkamp een cheque ter waarde van 3.327,50 uit handen van studenten Karleen Hogt, Jordy van Middendorp en Lexi van den Broek van opleiding Paardenhouderij- en sport van Aeres MBO Barneveld.

Het bedrag is in september door de studenten bijeengebracht tijdens de rad van fortuin-actie van Aeres MBO Barneveld tijdens Horse event, een groot hippisch evenement in Vijfhuizen. Bezoekers van Horse Event gaven gul, mede omdat Stichting De Paardenkamp door velen een warm hart toegedragen wordt.

Beheerder IJsbrand Muller ziet met deze donatie een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. Van het bedrag is een paardenweegschaal aangeschaft, bedoeld om alle paarden die gehuisvest zijn in het nieuwe Paddock Paradise, vooraf en tussentijds te wegen.
“We willen voortdurend monitoren wat de Paddock doet met de conditie van de paarden. Onderdeel daarvan is dat we door het meten van het gewicht van de paarden ons voedingsbeleid kunnen optimaliseren zodat we hen het beste kunnen bieden.” aldus IJsbrand Muller.

Stichting De Paardenkamp is een stagebedrijf van de in Barneveld gevestigde mbo school. Het doel van de stichting is om paarden en pony’s na hun twintigste levensjaar te laten genieten van een welverdiende oude dag. Dankzij donateurs en vrijwilligers vinden 120 paarden en pony’s een goed verzorgd thuis op hun drie boerderijen met graas- en stalruimten.

Talent voor groei