“Het Aeres Hippisch Centrum is een droom die uitkomt”

Date

Het Aeres Hippisch Centrum is een feit! Op 7 september vond aan de Kapweg in Kootwijkerbroek de feestelijke opening plaats. Het paardencentrum biedt onderdak aan circa dertig paarden en is met zijn vele faciliteiten een ideale praktijklocatie voor de bijna vijfhonderd hippische studenten die Aeres rijk is.
Met een druk op de knop, gevolgd door een knallende lintenregel, openden Anne Kremers (teamleider hippische opleidingen) en Jan Markink (gedeputeerde van de provincie Gelderland) het hippisch centrum in het bijzijn van veel genodigden. Hierna stelden The Future Guys zich op in de galoppeerbaan. Deze ‘daredevils on horseback’ lieten spectaculaire stunts zien uit oude westernfilms en rodeo’s. Het lef van de ruiters en het vertrouwen tussen ruiter en paard stond centraal in deze Amerikaanse show.

 

Werkelijkheid
Sinds de opening volgen dagelijks zo'n tweehonderd studenten praktijklessen in Kootwijkerbroek. Aeres MBO Barneveld zet pendelbusjes in om de studenten te vervoeren. Ook paardenstudenten van Aeres Hogeschool en leerlingen van Aeres VMBO kunnen gebruikmaken van de faciliteiten in Kootwijkerbroek. Voor Anne Kremers en haar teamgenoten is het paardencentrum een droom die uitkomt. “In Barneveld dromen we hier al jaren van. Ik vind het geweldig dat ik als nieuwe teamleider hippische opleidingen mag meemaken dat die droom nu echt werkelijkheid is!”

Nieuwe rol
Het is voor het eerst dat Aeres een compleet paardencentrum gaat exploiteren. In zijn toespraak vertelde Gertwim de Haas hoe dat zo is gekomen. “Voorheen werkten we binnen onze paardenopleidingen samen met Manege de Burght in Barneveld en met het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Maar door het groeiende aantal paardenstudenten bij Aeres kwam aan beide samenwerkingen een eind. Op dat moment kwam ik in contact met de exploiteur van het paardencentrum in Kootwijkerbroek, Bert van Kooten. Het klikte meteen en dit voorjaar kwamen we overeen dat Aeres het volledige paardencentrum gaat huren. Dit is voor ons een nieuwe rol waar we met veel plezier en vertrouwen aan gaan werken,” aldus de directeur van Aeres MBO Barneveld. 
Ter ondersteuning van de bedrijfsvoering van het hippisch centrum en het team Paard is René Hutten, voormalig directeur Aeres Agree, aangetrokken.

Plannen
Naast de bestaande voorzieningen zoals een binnenrijbaan, buitenrijbaan, kantoren, kantine, overkapte stapmolen, hoefsmederij, stallen, (gras)paddock, overkapte longeercirkel, galoppeerbaan en weide, zijn er plannen voor een nieuwe hoefsmederij, een woning voor de stalmeester, overkapte paddocks en de verbouw van een kantoor.


Talent voor groei