Kampioenen Bloem van Aeres Velp bij VBW Flower en Studentencup

Date

Talentvolle Bloemstudenten bij Aeres MBO Velp.

Aeres MBO Velp is zo ongelofelijk trots! Afgelopen woensdag behaald Lotte Stegeman de eerste plaats in de VBW Flowercup, wedstrijd voor vakprofessionals en bloemisten, Rik Masson werd hier vijfde. De dag erna streden 112 bloemstudenten uit het land om de VBW Studentencup. De top 3 was geheel bezet door de Bloemarrangeurs van Aeres MBO Velp. Marilène van den Broek werd kampioen , Niek de Geest tweede en Ilena Westerbroek behaalde de derde plaats!

De Velpse mbo-school stimuleert het meedoen aan vakwedstrijden. Al jaren staan er bloemstudenten van de school in de finale van het Nederlands kampioenschap Skills Heroes. Het is belangrijk dat studenten zich blijven ontwikkelen en zichzelf uitdagen om het beste uit hun opleiding te halen. Hein Otten, docent Bloemsierkunst: “Mijn studenten dagen zichzelf uit door een opdracht toch een eigen, creatief tintje mee te geven en onder tijdsdruk te werken. Maar dat Aeres MBO Velp landelijk zo sterk is hadden wij niet van te voren durven dromen. Lotte en Rik presteerden tussen de ruim 100 professionals uitzonderlijk knap. Vorig jaar werd Rik tweede in deze wedstrijd. In de wedstrijd om de bokaal van de VBW Studentencup was het geweldig om te zien dat het podium geheel uit Aeres Velp bestond, een hele knappe prestatie van Marilène, Niek en Ilena!”

Zwart steekschuim
Alle deelnemers aan de voorronde kregen dezelfde opdracht: maak een boeket waar je een oasis ideal black sphere in verwerkt. Lotte Stegeman: “Het moeilijkste van de opdracht was om deze oasis bol in het boeket te verwerken omdat het nogal zwaar wordt vanwege de wateropname. Ik heb ook speciaal een vaas passend gemaakt bij het boeket zodat het één geheel werd. Het leukste om te maken vond ik het frame in mijn boeket. Deze heb ik luchtig gehouden en erdoorheen zijn mijn bloemen verwerkt en heb ik diverse technieken gebruikt. De kleuren van het Floral inspiration logo moesten in het geheel verwerkt worden. Eén dag in de week volg ik op school de opleiding Specialist natuur en vormgeving en werk ik bij mijn leerbedrijf, de Pronkkamer in Twello, zij zijn net zo trots en blij met de eerste plaats als ikzelf.”

Organisator Florall Inspiration – landelijk vakevent en wedstrijden
VBW, de brancheorganisatie voor bloemisten, organiseerde de Flowercup in de Basiliek te Veenendaal. Dit event bracht alles op vakmatig vlak samen: inspiratie, trends, gezelligheid en een must voor iedere (toekomstige) vakman. Het programma vormde een aaneenschakeling van hoogtepunten. De finale van het NK Bloemsierkunst (Hanneke Frankema werd kampioen), de finale van VBW Flowercup 2018 en Studentencup. Ook kon je deelnemen aan workshops of de mini-symposium over de toekomst van het vak. De hoofdact op beide dagen was een demonstratie van wereldkampioen Alex Choi uit Zuid-Korea.

Meer informatie over de  school en opleidingen is te vinden op www.aeresmbo-velp.nl en
Meer informatie over de Flowercup:
https://vbw.nu/nieuws/vakevent/

Talent voor groei