Nieuw bij Aeres VMBO Maartensdijk De Paardenklas

Date

MAARTENSDIJK - In het schooljaar 2018 – 2019 start Aeres VMBO Maartensdijk in samenwerking met Stal van Brenk met de Paardenklas voor leerlingen in klas 1. Naast het normale vmbo programma krijgen leerlingen theorie- en praktijklessen over én met het paard.

De Paardenklas is voor leerlingen die super gemotiveerd zijn. Ze vinden paarden én leren meer dan leuk. Het is voor zowel beginners als gevorderden. In de eerste weken wordt de rijvaardigheid van de leerlingen bekeken. Daarna worden er twee groepen gemaakt: een beginnersgroep en een gevorderden groep. Zo krijgt elke groep een passend programma.

Verhouding theorie en praktijk

Elke week gaan de leerlingen drie uur naar de manege. Hier helpen ze elkaar met poetsen, zadelen en opstappen op het paard. Daarna heeft de ene helft een klokuur rijles. De andere helft heeft een klokuur theorieles. Deze theorie vindt dus op stal plaats tussen de paarden.

Na de (theorie)les gaan de leerlingen elkaar helpen met afzadelen en verrichten ze nog extra stalwerkzaamheden als tuig poetsen, pony’s toiletteren, stal aanvegen en indien nodig mesten. De groep die rijdt en de groep die theorie heeft, wisselt elkaar per week af.

Jaarafsluiting
De leerlingen sluiten het jaar af met een groot feest: een onderlinge wedstrijd met dressuur en springen. Iedereen is hier welkom om te komen kijken. Leerlingen krijgen een schoolcertificaat.

Meer informatie
Bel 088 020 55 00 voor meer informatie over De Paardenklas of kijk op de website.
Talent voor groei