Aeres Tech beroepsopleidingen

Groene techniek biedt jongeren veel mogelijkheden

Date

Als er íemand is die weet hoe je inhoud geeft aan het Bijbelse gezegde ‘zwaarden veranderen in ploegscharen’, dan is het wel Jeroen Ekkelenkamp (47). Sinds november is Jeroen accountmanager en coördinator van de BBL-opleidingen voor de landbouwmechanisatie van Aeres Tech in Ede. In het verleden had hij een carrière bij Defensie, onder andere bij de luchtmobiele brigade.

Jeroen reeg buitenlandse militaire missies aaneen. “Als beroepsmilitair is het moeilijk om een persoonlijk sociaal leven op te bouwen”. Daarom verliet hij de militaire dienst en bouwde hij een bestaan op in de burgermaatschappij. Eerst als manager bij een uitzendbureau in transport en logistiek en vervolgens als opleidingsadviseur en ontwikkelaar van leermiddelen bij een het kenniscentrum VTL in diezelfde sector. Nadat de kenniscentra werden opgeheven was Jeroen nog een tijdlang betrokken bij een inloophuis voor veteranen - veelal oud-militairen die kampen met de naweeën van oorlogsmissies. “Ik was daar op een gegeven moment 24 uur per dag, zeven dagen in de week druk. Dat ging ten koste van mijn gezinsleven.”

Opnieuw liet Jeroen de wereld van defensie achter zich. Zijn oog viel op de vacature bij Aeres Tech. Het zijn de bedrijfsscholen, de techniek en het ontwikkelen van nieuwe onderwijsprogramma’s die hem boeien. “Nu nog leiden we alleen jonge jongens en meisjes op die een leer-werkovereenkomst hebben bij een landbouwmechanisatiebedrijf. In de nabije toekomst willen we zélf leerlingen gaan werven en die gaan matchen met bedrijven die zitten te springen om nieuwe instroom. Ik werk daarin graag samen met vmbo-scholen binnen Aeres, maar ook daarbuiten. Als Aeres Tech willen we de interesse vangen van jonge mensen. De landbouwmechanisatie is een uitdagende wereld, die moderne technische mogelijkheden inzet om tegemoet te komen aan de eisen die de samenleving stelt aan duurzaamheid, ecologie en energiebesparing. Dat dragen we bij Aeres Tech dagelijks uit.”

Jeroen Ekkelenkamp
Email: j.ekkelenkamp@aeres.nl
Telefoon: 06 20 95 15 37

 


Talent voor groei