Publieksprijs NK Bloemschikken Aeres MBO Almere

Date

Op vrijdag 6 oktober heeft de bloemistenopleiding van Aeres MBO Almere de publieksprijs veroverd op het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken MBO van Groei & Bloei in de Nieuwegein. Groei & Bloei is een vereniging van bloemen-, planten- en tuinliefhebbers. Met 8 teams elk bestaande uit twee aspirant bloemisten versloegen zij teams van andere AOC’s. In totaal streden 18 teams voor de MBO klasse en 19 teams voor de MBO+ klasse.

Verrassingsopdracht Pikant (π-kant)
De opdracht was een verrassing en de deelnemers kregen van tevoren alleen een lijst van materialen en gereedschappen die meegenomen moesten worden. Ook werd gevraagd accessoires mee te nemen die een relatie hadden met het thema. De totale werktijd bedroeg 3 uur waarin ook een ontwerptekening en een kostprijsberekening gemaakt moest worden. De werkstukken werden beoordeeld door een vakjury en een 'gelegenheidsjury'. De vakjury bestond uit bloemisten, bloemstylisten en meesterbinders. In de gelegenheidsjury zaten mensen die affiniteit hebben met het thema maar geen bloemist zijn, zoals een beeldend kunstenaar, galeriehouder of vormgever. Beide waarderingen telden even zwaar.

Publieksprijs
Tijdens de bezoekuren op 7 en 8 oktober mocht het publiek zijn stem uitbrengen. Het werk van Felicity Tosch en Nikita van Daalen, beiden eerstejaars, viel bij het publiek op en werd met de meeste stemmen beloond met de publieksprijs.

Talent voor groei