Opening nieuwe mbo-vleugel Aeres MBO Almere

Date

Wethouder Peeters ‘gestrikt’ voor openingshandeling nieuwe vleugel Aeres MBO Almere.

Met het doorknippen van een reuze strik, heeft wethouder Peeters afgelopen vrijdag de nieuwe m(bo)- vleugel van Aeres MBO Almere officieel geopend

Voor de nieuwe mbo-vleugel is 2.900 m² bijgebouwd aan het bestaande schoolgebouw aan de Heliumweg 1 in Almere Poort. De moderne school biedt nu onderdak aan 900 vmbo-leerlingen en 400 mbo-studenten.

Veranderingen
Schooldirecteur de heer B. Houtsma heette alle aanwezigen welkom en ging kort in op de veranderingen van de laatste tijd. “Naast onze naamswijziging van Groenhorst in Aeres VMBO en Aeres MBO, beschikken we nu over een modern schoolgebouw waarin beide afdelingen vanuit hun eigen én gezamenlijke cultuur invulling geven aan het onderwijs waar Aeres Almere voor staat. We zijn dé school die stad en natuur verbindt.” Houtsma gaf hierna het stokje door aan de heer Y. Schuller, Strategisch Adviseur van de Floriade. De bezoekers zijn tijdens de toespraak meegenomen in de bouw en de weg naar de Floriade. Daarna was het de beurt aan de wethouder voor jeugd, maatschappelijke ontwikkeling, onderwijs en sport om de mbo-vleugel officieel te openen en samen met alle aanwezigen te bekijken.

 

Talent voor groei