Fairtrade titel voor Aeres Hogeschool Dronten

Date

Fairtrade-pakketten in de campusshop, inkoop van eerlijke en duurzame (streek) producten en koffie met het Max Havelaarkeurmerk. Met die ambitie heeft de Aeres Hogeschool Dronten het predicaat FAIRTRADE HOGESCHOOL ontvangen. Wethouder van Amerongen overhandigde in het gezelschap van de Fairtrade-werkgroep Dronten het predicaat Fairtrade Hogeschool aan mevrouw Rieke de Vlieger, directeur van Aeres Hogeschool. De gemeente Dronten is sinds 2011 Fairtradegemeente en participeert in de Werkgroep Fairtrade gemeente Dronten. Deze werkgroep stimuleert inkoop en gebruik van Fairtradeproducten.

De lokale werkgroep rapporteerde positief over de ontwikkeling en waardeerde dat binnen de school een werkgroep met 14 leden actief is met de campagne. Met het ambitieuze werkplan wil Aeres Hogeschool Dronten studenten blijven motiveren om met Fairtrade bewust te handelen. Wethouder Van Amerongen pluimde dat deze Fairtrade ambitie nu ook is opgenomen in het onderwijsprogramma. De Vlieger vult aan dat hogeschool een belangrijke rol vervult in de food en agribusiness sector. ,,Hoe mooi zou het zijn als koppelingen kunnen worden gelegd met nieuwe ideeën en initiatieven vanuit deze sector en Fairtrade.’’ 

De werkgroep vertegenwoordigt alle lagen binnen de school en richt zich, naast eerlijke handel, ook op duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hergebruik, energiebesparing en respectvol met elkaar omgaan zijn op deze manier belangrijke pijlers binnen de organisatie. People-planet-profit is hiermee geïntegreerd in het beleid. 

Bron: Gemeente Dronten en Aeres Hogeschool
16 juni 2016
Talent voor groei