Directeur Dierenbescherming opent nieuwe pluimveestal Aeres Hogeschool

Date

Femke-Fleur Lamkamp, directeur van de Dierenbescherming, opent dinsdag 13 juni de nieuwe pluimveestal van Aeres Hogeschool Dronten. De pluimveestal is ontworpen volgens de richtlijnen van het Beter Leven keurmerk 3 sterren. De stal voldoet hiermee aan de meest strenge eisen die de Dierenbescherming stelt aan dit keurmerk. De opening, met aansluitend een open middag, is voor alle geïnteresseerden toegankelijk.

De nieuwe pluimveestal vervangt de oude stal op het terrein van Aeres Farms in Dronten aan de Wisentweg. Studenten van de hogeschool waren nauw betrokken bij het ontwerp en de bouw van de nieuwe faciliteit. Een groep studenten runt onder meer deze pluimveestal met ruimte voor 1.000 leghennen. Bij het ontwerp was een aantal speerpunten van groot belang: goede mogelijkheden voor praktijkleren en praktijkonderzoek en daarnaast een maatschappelijk verantwoorde stal.  

Op basis van de criteria van de Dierenbescherming heeft de nieuwe pluimveestal drie sterren van het Beter Leven keurmerk mogen ontvangen. Eisen van dit keurmerk zijn onder andere daglicht in de stal, een overdekte uitloop en ruimte voor 6,7 hennen per vierkante meter. 

Voorafgaand aan de opening van de pluimveestal vindt een inspiratiesessie plaats op de hogeschool aan de Drieslag. Om 14:00 uur zal de opening van de pluimveestal plaatsvinden aan de Wisentweg 13C met aansluitend een open middag. Bent u geïnteresseerd in de nieuwe pluimveestal? Kom dan gerust langs op 13 juni. Aanmelden is niet nodig. 

 
Bron: Aeres Hogeschool Dronten
31 mei 2017
Talent voor groei