Opleiding European Food Business naar Italie

Date

Normaliter beginnen de studenten 'European Food Business' van de Aeres Hogeschool hun studiedag in Almere. Nu arriveerden de studenten na een relatief korte vlucht in Milaan voor een studie week in Italiƫ.

Milaan

De studiereis begon s’ochtends vroeg met een food walking tour in Milaan, waar de studenten van het ene adres naar het andere adres liepen en lekker eten voorgeschoteld kregen om te proeven. Zoals Italiaanse Risotto, gevuld met Mozzarella kaas, Prociutto Di Parma (ham) en Culatello di Zibello (andere ham), gehaktballetjes, pizza, broodjes en natuurlijk Gelato ijs. Aan het einde van de rondleiding kregen de studenten een extra rondleiding door de Eataly winkel. Dit is een soort internationale supermarkt, gespecialiseerd in high quality Italiaanse producten. De studenten vonden dit bezoek zo indrukwekkend, dat ze ook de winkel in Turijn hebben bezocht.

Piacenza

De European Food Business studenten zullen in hun derde jaar 7 maanden studeren aan de Catholic University of Piacenza. Tijdens hun bezoek in Italië, is het natuurlijk fijn om te zien waar de studenten dan zullen verblijven en een idee hebben van hun omgeving. De studenten kregen les over druiventeelt voor wijn en Italiaanse Agri cultuur. Wisten jullie bijvoorbeeld dat je aan wijn kan proeven of de druiven aan de ene, of de andere kant van de berg gegroeid zijn? En wat is het verschil tussen een PDO (protection Designation to Origin) en PGI (Protection Geographical Indication)?

De volgende dag was er een excursie georganiseerd naar een Grana Padano producent (PDO!), de “Alma” Italiaanse high standard privé kookschool, een geweldige lunch in het bijzondere “Al Vedel” restaurant, dat tevens hun eigen Culatello di Zibello (PDO) produceert in hun eigen kelder. Voor de studenten waren veel producten herkenbaar geworden, door de lessen van de dag ervoor.

Turijn – Salone del Gusto

Iedere 2 jaar is er een Salone del Gusto evenement in Turijn. Dit is een festival waar lokale food producten worden uitgestald, een heel internationaal evenement! Dit viel “toevallig” samen tijdens onze studiereis. Er werd een lezing gegeven over voedselverspilling en wat wij eraan kunnen doen. Tijdens dit evenement werden ook rondleidingen georganiseerd met het proeven van producten, waar gretig gebruik van werd gemaakt. De overige bedrijven die hoorden van onze opleiding European Food Business waren enthousiast over de opleiding en de studenten konden zelfs wat netwerken!

Al met al een zeer geslaagde reis!

 

Talent voor groei