Les paardverzorgen

Aeres en partners starten Nederlandse Paarden Academie

Date

EDE – Vandaag is tijdens het Ondernemerscongres op het Horse Event in Ermelo de Nederlandse Paarden Academie gelanceerd. De NPA is een gezamenlijk initiatief van Aeres, de FNRS, het KWPN en de KNHS. De NPA biedt via www.nederlandsepaardenacademie.nl één plek voor alle hippische opleidingen, trainingen en cursussen. Het internetportaal biedt een volledig overzicht van het opleidingsaanbod voor paardensporters.

Het doel van de Nederlandse Paarden Academie is het versterken van de positie van de Nederlandse paardensport in binnen- en buitenland. Kennis, opleiding en innovatie zijn daarbij belangrijke succesfactoren. Nederland staat internationaal goed bekend om zijn paardenkennis, innovaties in de sector en prestaties in de sport. Directeur Gertwim de Haas van Groenhorst Barneveld, een onderdeel van Aeres, gaf tijdens het Ondernemerscongres een presentatie over de Nederlandse Paarden Academie. De Haas noemde de samenwerking: ‘Uniek voor en door de gehele hippische sector.’

Uit het Hippisch Rapport van de HAS en de Sectorraad uit 2014 blijkt dat het opleidingsaanbod in de hippische sector erg versnipperd is en niet transparant. Met de NPA willen de initiatiefnemers meer overzicht bieden voor de consument. Alle aanbieders van opleidingsactiviteiten in de paardensector kunnen hun opleiding, training, cursus of clinic in het portaal aanmelden. Op termijn zal de NPA ook een kwaliteitslabel ontwikkelen. Volgens directeur sport van de KNHS Anton Binnenmars wordt dan de kwaliteitsstandaard van de hippische opleidingen gewaarborgd op de onderdelen praktijkgerichtheid, klantgerichtheid en sectortevredenheid.

Kennismaken met de Nederlandse Paarden Academie

Belangstellenden kunnen tijdens het Horse Event van 9 tot 11 september op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo kennismaken in de NPA-stand. Aeres hoort graag welke wensen er zijn op opleidingsgebied. Bezoekers aan de stand maken kans op een clinic Paard&Gedrag door Annemarie van der Toorn of een clinic Freestyle door Emiel Voest.

Paard verzorgen 

Afbeelding rechterkolom Directeur Gertwim de Haas van Groenhorst Barneveld
Foto Nikki Bijhouwer

Talent voor groei