Hippisch praktijkonderwijs Groenhorst Barneveld naar KNHS in Ermelo

Date

Het hippisch praktijkonderwijs van Groenhorst Barneveld verhuist naar het KNHS-centrum in Ermelo. Met ingang van het nieuwe schooljaar wordt de praktijkopleiding paardenhouderij van Groenhorst Barneveld vanuit het KNHS-centrum in Ermelo aangeboden.

Op 31 augustus 2016 werd de intentieverklaring ondertekend door Gertwim de Haas (directeur Groenhorst Barneveld) en Theo van der Meulen (financieel directeur KNHS). Het KNHS-centrum is onderdeel van het NHC (Nationaal Hippisch Centrum), het kloppende hart van hippisch Nederland.

Sinds twee jaar maakt Groenhorst Barneveld (onderdeel van Aeres) al enkele dagen in de week gebruik van de faciliteiten voor het (wedstrijd-) sportonderwijs. “Het is een logische stap om nu ook het overige hippische praktijkonderwijs naar Ermelo te verplaatsen”, aldus directeur Gertwim de Haas. De bedoeling is om met een gefaseerd ingroeimodel van drie leerjaren een praktijkopleiding aan te bieden die goed aansluit op de behoeften van de paardenhouderij. Eén van de uitgangspunten van de samenwerking is het aanbieden van een aantal paarden ter ondersteuning van het hippische onderwijs.

De KNHS is verheugd dat het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de ruimte en mogelijkheden heeft om het praktijkonderwijs van Groenhorst te kunnen faciliteren. Theo van der Meulen, financieel directeur bij de KNHS: “Dit is goed nieuws voor de paardensport. Het onderwijs komt hiermee dichterbij de fokkerij, sport en hippische ondernemers en de daluren van ons centrum worden nog beter benut. Dat levert alle betrokken partijen, inclusief de studenten, voordelen op.”

De KNHS speelt als opleider in de hippische wereld een belangrijke rol en biedt naast opleidingen tot jurylid, instructeur en andere officials diverse trainingen, cursussen en workshops aan specifiek voor paardensporters. Bij de KNHS staat de paardensporter centraal. De KNHS doet er als paardensportbond alles aan om hen een mooie sport te bezorgen en werkt daarbij altijd aan welzijn, veiligheid en heldere regels.

Met ruim 2.000 dieren en de vele praktijkfaciliteiten is Groenhorst Barneveld de toonaangevende mbo-opleider in dierverzorging en hippische opleidingen van Nederland. Leerlingen uit heel Nederland volgen hier hun opleiding. Al zes jaar op rij is Groenhorst uitgeroepen tot de beste groene mbo van Nederland. De kwaliteit van hun opleidingen en goede sfeer binnen de school zijn veel genoemde pluspunten.

www.groenhorst.nl

Talent voor groei