Uitblinkers Aeres MBO Barneveld 2017

Een uitblinker is een student die zich vanwege een bijzondere prestatie tijdens zijn of haar opleiding of stage heeft onderscheiden. Al jaren organiseert Aeres MBO Barneveld (voorheen Groenhorst) jaarlijks een uitblinkerverkiezing onder alle studenten en zet de winnaars uitgebreid in het zonnetje.

Tijdens een warme, feestelijke finale kiezen een werkgroep en een jury de Uitblinkers van het jaar uit de genomineerden. De kandidaten hebben dan al diverse (afval)rondes doorlopen en mogen zich in de eindstrijd presenteren. Ze doen dat met korte filmpjes, waarin begeleiders, mentoren en praktijkopleiders uitleggen waarom de betreffende kandidaat de titel verdient. In 2017 wint Nienke Kiewiet (Dierverzorging niveau 3) de finale. Volgens de werkgroep toont Nienke op school initiatief, heeft ze een positieve houding en is ze leergierig. Het Dolfinarium, waar ze stage loopt, denkt daar blijkbaar net zo over: ze hebben haar al een baan aangeboden. Ook ziet haar vakdocent dierverzorging haar als een echte dierverzorger

Naast de individuele verkiezing, kiest de jury, onder voorzitterschap van Burgemeester Asje van Dijk, ook het Beste projectteam uit vier inzendingen. Er is een team genomineerd voor Dier & Management, voor Dier & Gezondheid, voor Veehouderij en voor Hippisch. Het plan van Veehouderij-onderneming Eko Goat farm KLVW verrast dit jaar de juryleden. Hun bedrijfsplan is gedegen en professioneel van opzet. Wat eruit springt zijn de drie pijlers waarop dit bedrijf is gebaseerd: duurzaamheid, dierenwelzijn en efficiency. De financiële onderbouwing wordt als ‘excellent’ betiteld, een mooi compliment voor deze jonge ondernemers.