Succes bij (vak)wedstrijden

Aeres daagt haar studenten uit om te excelleren in hun vak. Onze beste studenten doen daarom mee aan excellentieprogramma’s en (vak)wedstrijden. Ze zien bij vakwedstrijden hoe tegenstanders dezelfde opdracht uitvoeren en verruimen hierdoor hun blikveld. Ze krijgen tevens de kans om naar een hoger niveau te groeien: tijdens de voorbereidingen trainen de deelnemers alle benodigde eigenschappen op een hoog wedstrijdniveau. 

Emiel van Hut van Aeres Hogeschool Dronten pitched bij ‘Outdoor Gelderland’ zijn idee om paardenmest via een droogproces om te zetten in briketten, die vervolgens geschikt zijn als brandstof. Deze duurzame, geld opleverende oplossing wint de juryprijs.

Al jaren doen mbo-studenten van Aeres het goed op vakwedstrijden Bloemsierkunst. In 2017 doen Velper studenten Rik Masson en Wendy Semmeling het goed in de voorronde van de VBW Flowercup in Ede. Rik krijgt de prijs voor Jong en aanstormend talent en mag door naar de finale. Wendy wint de publieksprijs. In de landelijke finale in Aalsmeer wint Rik niet alleen de publieksprijs, hij wordt in het algemeen klassement knap tweede in een deelnemersveld van merendeels professionals. 
De Almeerse bloemistenopleiding wint de publieksprijs tijdens het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken MBO van Groei & Bloei. Het publiek beloont Felicity Tosch en Nikita van Daalen met de meeste stemmen. Velper Niek van der Geest wint de Arqiz Flowercup voor aanstormend talent.

 
Rik Masson (foto links) | Colin Roording, Thijs Wagenvoort en Rick Nillissen (foto rechts)

Sam van Dongen en Arno van Lier, oud-studenten van Opleidingscentrum GO°, waarvoor Aeres Tech de opleidingen uitvoert, plaatsen zich voor de landelijke finale van Vakkanjers tijdens de Klimaatvak in Gorinchem. Ze worden tweede en derde.  

Niek Graven en Steffen Olijslager van Aeres MBO Velp winnen het brons bij de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. Colin Roording, Thijs Wagenvoort en Rick Nillissen van Aeres VMBO Velp noemen zichzelf de Gelderland Giants. Het team wint de provinciale Skills Talents wedstrijd Tuinaanleg en mag daardoor door naar de Nederlandse kampioenschappen, waar ze vijfde worden. 

Velper studenten Kaylee Busscher en Jikke Hende van de mbo-opleiding Styling & Design staan in de landelijke Skills Heroes finale NK Etaleur. Jikke wordt zesde en Kaylee behaalt de achtste plaats. 

Sandy van den Ban, Marieke Berkhout, Anke de Jong, Jara van Rooij en Lotte Middelkoop zijn studenten van Aeres MBO Warmonderhof. Deze jonge vlechters slepen de prijs Aanstormend Talent in de wacht tijdens het Nationaal Kampioenschap Heggevlechten.

Studententeam ‘Gekkies’ van Aeres Hogeschool Wageningen winnen het Nationaal Scholen Concours 2017, waar alle scholen met hippische opleidingen aan mee kunnen doen. Zij mogen het concours in 2018 organiseren.