Studenten in landelijke functies

Aeres-leerlingen en –studenten zetten zich vrijwillig op allerlei manieren in voor de maatschappij. Een aantal van hen vervullen in 2017 naast hun studie een landelijke functie, gerelateerd aan hun vakgebied.  

Amy Zeeman, studente Toegepaste Biologie aan Aeres MBO Almere, mag zich officieel lid noemen van de Jongerenraad van Staatbosbeheer. Samen met negen andere leden is zij verantwoordelijk voor het uitbrengen van advies over verschillende onderwerpen binnen Staatsbosbeheer. Met als hoofddoel om jongeren meer te betrekken bij de natuur. Na haar studie gaat ze als boswachter werken bij Staatsbosbeheer.

Iris Bouwers, studente Agrarische Bedrijfskunde aan Aeres Hogeschool Dronten, is vicevoorzitter van de European Council of Young Farmers (CEJA) en bestuurslid van het NAJK. Ze wil zorgen voor een goed toekomstplan voor jonge boeren in heel Europa.

Een groot aantal mbo-scholen doet mee aan de campagne ‘Dit is mbo’. Iedere deelnemende school kiest haar eigen ambassadeur, die op allerlei (landelijke) evenementen laat zien hoe leuk én belangrijk het mbo is. Voor Aeres MBO is dat in 2017 Romy van der Laan, studente Toegepaste Biologie van Almere.