Mbo’ers doen vrijwilligerswerk in Wild Life Center in Indonesië

In april 2017 reizen 17 studenten van de opleidingen Dierverzorging, Bloem Groen Stylist en Toegepaste Biologie van Aeres MBO Almere naar Indonesië. Zij werken daar twee weken als vrijwilliger bij het Cikananga Wildlife Center, een non-profitorganisatie die zich inzet voor het behoud van wilde dieren en hun leefomgeving in Indonesië. 

Het vrijwilligersteam gaat aan de slag in een gebied net onder Sukabumi, een stad in de provincie West-Java. Het Cikananga Wildlife Center vecht tegen illegale dierenhandel. Haar doel is om in beslag genomen dieren op te vangen, te verzorgen en uiteindelijk weer terug te plaatsen in de natuur. De studenten van Aeres MBO Almere leveren hieraan een bijdrage met het verzorgen van de dieren, het onderhouden van het terrein en het ontwikkelen van educatiemateriaal voor plaatselijke basisscholen en middelbare scholieren. Het educatiemateriaal gaat over dieren, natuur en ecosystemen.

Daarnaast start het vrijwilligersteam verschillende projecten op die het Wildlife Center voor de langere termijn kan inzetten. Ze bouwen nestboxen voor zowel vrijlatingsprojecten als voor het op niveau brengen van de uilenpopulatie. Ook ontwikkelt het team verrijkingsmateriaal dat langdurig ingezet kan worden voor de opvang van vogels, primaten en luipaarden. Ze repareren, schilderen en verbeteren de verblijven van de gekko’s.

Bekijk hieronder een video over het Cikananga WildLife Center.