Samenwerking met Paardencentrum Dronten

De Paardenplaats is al ruim tien jaar een begrip bij Aeres Hogeschool Dronten. Studenten van onder meer de studie Hippische bedrijfskunde kunnen hier gedurende de studie hun paard stallen en zo hun sport blijven beoefenen. Vanaf 1 april 2017 werken Aeres Hogeschool Dronten en Paardencentrum Dronten intensief samen.

Met begeleiding van Paardencentrum Dronten blijft de Paardenplaats een pensionstal voor en door studenten. De samenwerking tussen Aeres Hogeschool Dronten en het Paardencentrum Dronten zal een grotere variatie aan mogelijkheden bieden voor zowel pensionstalling als de uitvoering van onderwijs in praktijksituaties. Samen met studenten starten een aantal nieuwe activiteiten, bijvoorbeeld het organiseren van wedstrijden en spring- en dressuurlessen.

Studenten kunnen gebruik blijven maken van de 40 boxen, weilanden, buitenbakken en longeercirkel van de Paardenplaats. Daarnaast zijn ook de faciliteiten van het Paardencentrum Dronten beschikbaar. Aeres Hogeschool Dronten blijft eigenaar, het Paardencentrum Dronten neemt de managementtaken over.